Sarah Blom is samen met haar broers en moeder de bedenker van ‘Psychologie in Theater’. Samen met haar familie zetten ze hun ervaring in de ouderenzorg om in een theaterstuk. Sarah Blom vervult zo niet alleen haar rol als psycholoog en gedragsconsulent, maar ook als
theatermaker, schrijver en actrice.

Theater

Tijdens haar studie en loopbaan kwam psycholoog Sarah Blom erachter dat veel psychologische inzichten en kennis niet bij de personen die het nodig hebben terechtkomen. Hier wilde ze graag verandering in brengen en daarom ontwikkelde ze ‘Psychologie in Theater’. In de theaterstukken die worden geschreven, wordt de ervaring die Sarah Blom als psycholoog in de praktijk opdoet, verwerkt.

Dag Mama

Psychologie in Theater is een familiebedrijf van Sarah Blom, haar twee broers en moeder. Sinds 2013 zijn er twee voorstellingen geschreven: ‘Dag Mama’ en ‘Dichterbij’. Dichterbij gaat over een relatiecrisis, waarbij de toeschouwer wordt meegenomen in een worsteling in de liefde, en Dag Mama gaat over dementerende ouderen. De toeschouwer kruipt in de huid van een dementerende vrouw en laat zien wat de rol van mantelzorgers zijn en hoe zij dit ervaren. Deze twee producties hebben al meer dan 300.000 bezoekers weten te inspireren en te raken.

Jij bent toch mijn dochter?

Sarah Blom deelt haar ervaring in de zorg niet alleen via het theater, maar ze schrijft hier ook over. In 2018 lanceerde ze het boek ‘Jij bent toch mijn dochter?’. Sarah Blom deed onderzoek naar een schrijnende situatie in een verpleeghuis in de Randstad, waar het gerucht ging dat ouderen hier geestelijk en lichamelijk werden mishandeld. In het boek wordt de belevingswereld van dementerende ouderen omschreven, daarnaast geeft Sarah Blom de lezer handvatten en inzichten waarmee iedereen meer voor elkaar zou kunnen betekenen.