publieksreacties

Isabelle Peters

Ontroerend,verrassend,herkenbaar, verwarmend, omarmend…geen wonder dat deze voorstellingen zo snel zijn uitverkocht.

 

Johanna Hendriks

Voor mij word het de 3e keer dat ik het stuk ga zien. Ik kom weer vanuit Friesland afreizen naar Buren!
Ik vind het zo indrukwekkend en wil het graag laten zien aan mensen die werken in de ouderenzorg,
..en ja wat doe je dan; uitnodigen en zelf opnieuw mee gaan…..en weer onder de indruk zijn en nieuwe dingen ontdekken!’

 

Anja Langeweg

Gisteravond met mn zus naar Dementie in Theater geweest voorstelling Dag Mama.Het heeft onze verwachting overtroffen! Geluisterd …gekeken van begin tot eind. Het was confronterend ..herkenbaar…mooi…teder….leerzaam ….verhelderend….verbindend met passie gespeeld en lezing workshop duidelijk en leerzaam.We hadden het niet willen missen Dank jewel!

 

van Dinteren

Dit mag je niet missen!!

 

Carla Meeder

”Wat een super avond !
Ik ben er nog vol van !
Had ik dit maar eerder geweten!!
Absolute aanrader ,
Jullie duidelijke , mooie en transparante uitleg ..
Was als een “warme deken vol met wijsheid”
Eigenlijk een absolute must voor een iedere die betrokkenen is bij Altzheimer .
Gastvrijheid was ook een zeer hoog niveau ??
De avond vloog om”

 

Judith Denekamp

Onlangs ben ik met m’n vriendin,  bij jullie in Buren geweest en heb genoten van jullie voorstelling, Dag mama. Ik heb die avond veel geleerd.( Ik werk op een verpleegafdeling.)

De volgende ochtend moest ik werken en ben met hetgeen ik kon onthouden aan de slag gegaan en zag direct een reactie van m’n cliënt.  Heel bijzonder en ik was er even stil van.

Het zat me aan het denken. Deze bijzondere voorstelling moeten m’n collega’s etc. ook gaan zien

 

Nathali Broerse

Grandioos!

 

Marlies Deijkers- Ribbens

Zijn afgelopen donderdag bij jullie geweest. Wat een mooie avond op een geweldige locatie! Het laat je niet los.

 

Wilhelmien Knapen

Nog steeds hevig onder de indruk
Ik had het voorrecht om de uitvoering twee maal te mogen bezoeken. Het raakt je tot in elke vezel van je lichaam. Het managment van onze organisatie is overtuigd. Wij mogen jullie uitnodigingen om bij onze organisatie te komen spelen voor mantelzorgers en personeel. Voor degene die werkzaam zijn binnen de zorg voor mensen met dementie kan ik uit de grond van mijn hart zeggen; ga dit zien. En als blijkt dat dit je niet raakt dan zou je moeten overwegen om ander werk te gaan zoeken. Binnen ‘mijn’ team zijn we aan de slag gegaan met ‘spiegelen en meebewegen’ met de bewoner. En: het werkt! Dankjewel familie Blom! Dit is een must voor iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij mensen die lijden aan dementie.

 

Jeanette van Assen

Beste Sarah, Op 13 maart j.l. was ik samen met mijn collega’s aanwezig bij jullie voorstelling ‘Dag Mama’. Heel eerlijk was ik van te voren best sceptisch. Ik verwachtte eerlijk gezegd niet echt dat dit mij wat zou bieden voor het vervolg van mijn werk. Een tikkeltje arrogant zelfs, ‘ik werk al jaren in de zorg en ik ben goed in mijn communicatie naar bewoners/ familie/ collega’s’. How wrong was I! Wat een prachtige voorstelling. Wat een eyeopener. Ik herkende zoveel van mezelf. Zeer confronterend. Niet dat ik niet goed kan communiceren, maar hoe het beter kan om ieder contact waardevol te maken met bewoners en familie, maar ook collega’s. Ik was geraakt. Ontroerd. En niet alleen ik, maar ook mijn collega’s. Heel waardevol. De dag erna had ik dienst en met jullie voorstelling nog vers in het geheugen ging ik de dag beginnen. En laat ik door jullie tips deze dag nu één van mijn meest waardevolle gesprekken hebben gehad tot nu toe in mijn carrière. De letterlijke woorden van deze mevrouw waren: Bedankt dat je naar me luistert, je begrijpt mij en daarom vertrouw ik jou. Ik wil jullie bedanken voor de handvatten die jullie mij hebben gegeven om mijn contacten met andere mensen in mijn werk nog waardevoller te maken! Al mijn collega’s zouden jullie voorstelling moeten zien, wat een verrijking! Succes en respect voor jullie! Groet, Jeannette van Assen

 

Patricia Rosendaal

Indrukwekkend, ontroerend, herkenbaar, inspirerend .
Zomaar wat worden die samenvatten wat ik van de voorstelling vond. Het heeft me
opnieuw naar mezelf en de mens met dementie doen kijken als Vig als Evv maar bovenal als mens.
Toppers zijn jullie , bedankt voor de onvergetelijke avond!!

 

Harry Bloksma

Geweldige voorstelling. Veel herkenning en ik adviseer iedereen die met dementie te maken heeft of krijgt deze voorstelling te gaan bekijken. Vooral na de pauze was de uitleg van Sarah en David zo verhelderend. En een geweldig compliment voor hun moeder zoals zij de demente moeder speelde.

 

Monique Delbrisse

Dank voor de bijzondere avond die mijn moeder,man,vriendin en ik gisteren mochten bijwonen! Heel indrukwekkend en fijn om nog meer inzicht en handreikingen te krijgen waardoor we nog meer lichtpuntjes voor mijn vader kunnen creeren. Nog meer momenten om te koesteren!!

 

Ida Samplonius

Werk gerelateerd heb ik diverse symposia bezocht en workshops gevolgd m.b.t. benadering naar de dementerende mens. Niet eerder werd ik zo tot in m’n ziel geraakt! Dit had ik veel eerder willen weten!!

 

Bianca Brouwer

Lieve Cast,Genoten van jullie prachtige,warme voorstelling.Samen met mijn vriendin gisteren bij jullie geweest.Het heeft ons diep geraakt,was bijzonder leerzaam en herkenbaar,we genieten nog na.Zelf werk ik op een somatiek afdeling en ik weet zeker dat er vele cliënten op onze afdeling veel aan deze geweldige benadering zullen hebben onder andere meebewegen en spiegelen.Het hoeft beslist niet alleen bij dementerende te worden toegepast.Lieve mensen,BEDANKT voor deze geweldige ervaring

 

Monique Willems

Een “must” voor iedereen! Mooi, ontroerend en inzicht gevend!

 

Pien Blom

Wat heb ik genoten van deze prachtige realistische voorstelling
In één woord geweldig,zo leerzaam.
Zo mooi van alle kanten belicht dementerende ,familie, verzorgende.
En de bevlogenheid hoe dit erna zo mooi en helder en terecht sprankelijk werd onderbouwd en uitgelegd zo mooi.en waardevol.
Bedankt allemaal…
Een MUST voor iedereen die met dementie in aanraking komt!

 

Julian van Veenendaal

Een jaar in de opleiding voor verzorgende IG en in een avond leerde ik ineens meer over hersenen, gedrag en familie dan ik in heel mijn opleiding heb geleerd! Ik wil jullie echt en dat meen ik serieus uitnodigen om dit te bekijken. je leert anders te kijken naar dementie. Aanrader!

 

Geke Giesing

Een prachtige, ontroerende en zo herkenbare uitvoering en lezing. Eigenlijk verplichte stof voor zorgverleners. Deze kunnen het weer doorgeven aan de betrokken mantelzorgers. 

 

Monique Willems

Een “must” voor iedereen! Mooi, ontroerend en inzicht gevend!

 

Hetty Mooren

Het was een geweldige voorstelling!! Een aanrader voor iedereen die op wat voor een manier danook met Dementie te maken heeft!!

 

Tineke Bierhuis

Wij zijn op 29 september met elkaar als gezin op jullie bijeenkomst geweest. Wij kijken met erg veel plezier terug op deze bijeenkomst. Mijn vader is vorige week helaas op 92 jarige leeftijd overleden aan een longontsteking. Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van jullie tips. Hij is uiteindelijk niet geplaatst op een gesloten afdeling. Dankbaar kijken we terug op een mooi leven en een bijzondere afronding met deze ziekte. Dankzij jullie “hulp” een mooi einde en begrip voor en van mijn vader. Bedankt. Met vriendelijke groet, Tineke Bierhuis.

 

Margreet de Wit

Afgelopen donderdag eindelijk naar het theaterstuk “Dag mama”geweest.
We waren erg onder de indruk ! Dit theaterstuk is niet alleen voor degene die betrokken zijn bij een dierbare of kennis met dementie maar in bredere zin een theaterstuk met een boodschap ! Dankjewel Misha, Sarah, David en Lydia voor deze bijzondere avond !

 

Diny Matzier

Wat een geweldige , inspirerende avond hebben we gehad !
Complimenten voor de organisatie!
We waren met 6 collega’s van een PG -woning( Zorggroep Noordwest-Veluwe locatie Elim) bij de theatervoorstelling ‘dag mama’ ..zagen veel
( h)erkenning ..en gaan weer met liefde ,passie en nieuwe ideeën ons prachtige werk voortzetten …Samen!
Hartelijk dank!

 

Lies Bocken

Wat een mooi ontroerend stuk…en met zoveel passie gespeeld.

Herkenbaarheid en warmte..

Tranen in de ogen van de spelers, maar ook in de zaal !!!

Dat is oprechtheid….waarmee jullie het brengen…iedereen was geraakt…

Al zovele jaren ben ik in de zorg, maar hier heb ik weer nieuwe dingen en omgangsvormen ontdekt…intens verdriet van de kant van degene met dementie, maar zeker ook  de machteloosheid, woede, onbegrip, pijn, verlangen naar.

De vele kanten van de mantelzorger en  de verzorger kwamen ook op al deze punten zo mooi naar voren.

Daarna nog de workshop….ook hele goeie voorbeelden en uitleg.

En zeker niet te vergeten….die mooie muziek en pakkende tekst die door David en later ook samen werd gezongen…heel ontroerend.

Daarom een grote pluim voor de tekstschrijver!!

Fijn dat jullie even na de voorstelling nog tussen al onze bezoekers kwamen napraten en waar er vragen waren, deze ook werden beantwoord.

Jullie moeten hier zeker nog heel lang mee doorgaan, want je weet de harten te raken!!!!

Mevrouw van den Heuvel, Sarah, David en Mischa…. DANK JULLIE WEL !!!!

P.S. wat een mooie website hebben jullie met veel informatie…

Ook dank aan Verzorgingshuis Sint Joseph in Nederweert die ons deze voorstelling heeft aangeboden.

 

Petra van Aller

Goedemorgen, gisteravond mogen genieten van jullie voorstelling! Wat was dat gaaf zeg! Zo mooi, zo herkenbaar neer gezet! Sprakeloos, kippenvel! Ik ben zelf werkzaam in de pg zorg op een gesloten afdeling. En beide schoonouders zijn dementerend. Ik heb zoveel tips mee gekregen. Echt super. Ik kom zeker nog een keer terug! Ik wilde vragen of jullie de tips niet op dvd of papier ofzo hebben. Het lijkt me heel fijn om er mee aan de slag te gaan. Had elk verpleeghuis maar een psycholoog als Sarah! Ik had graag gisteren nog na gepraat met jullie maar helaas reed ik met anderen mee waardoor dat niet ging. Wat ik me wel af vraag is: hoe krijg je het voor elkaar in deze tijden van tijd en helaas soms ook aandachtsgebrek voor de bewoners, om zo intensief met en voor de bewoners aan de slag te gaan? Ik hoor het team al mopperen… klinkt leuk maar wanneer dan? Nogmaals, ik vond het een top avond! Ik blijf jullie zeker volgen! En ik ga hard aan de slag met de tips! En ik ga proberen dat we met collega’s naar jullie kunnen komen. Of dat jullie bij ons mogen komen. Dit moet iedereen zien en ervaren! Lieve groeten, Petra van Aller. Dankbare medewerkster in de pg sector.

 

Marielle van Dreumel- Beijer

Ik ben zojuist terug van jullie voorstelling en zit nog helemaal na te sudderen.
Wat een bijzondere beleving, een prachtig intens gespeeld stuk met prachtige liedjes.

Soms confronterend, vertederend of verhelderend.
Ook heel erg bijzonder vond ik de workshop. De theorie verbonden met de talrijke praktijk voorbeelden. Ik heb aan jullie lippen gehangen. Ik voelde ook de onmacht toen ik de situatie met de gepikte kousen niet kon oplossen

Bijzonder om te zien dat jullie (relatief jonge mensen) zoveel kennis hebben. Blijf dit vooral delen met het werkveld!
Ik ben blij dat ik aanwezig mocht zijn bij deze mooie avond. Heel veel dank daarvoor.

 

Ellen Schuurmans

Heb vannacht al ” ergens” een reactie gegeven nav de voorstelling van gisterenavond. Daarin schreef ik dat door deze voorstelling/lezing/contact (na afloop) met deze “warme” fantastische cast/, het “zware” onderwerp dementie een stuk “lichter” is geworden.
Mijn dementerende moeder gaat “profiteren” van hetgeen ik gisteren heb gezien, gehoord en geleerd. Dank jullie wel!!!

 

Rolinda van Dalen

Ik ben er geweest met mijn zus en broertje. Een echte aanrader!!!
(Mijn moeder is dementerende ?)
Hoe jullie het verwoorden in het toneelspel … Kippevel! En de liedjes …. pffff raken je diep in het ❤ !!
Heel informatief!!

 

Laura van Roessel

Ook wij hebben ook ontzettend genoten en geleerd van de geweldige avond in Buren. Regelmatig als ik in een situatie kom en ik lijk ‘een standaard’ reactie te geven denk ik even aan wat ik bij jullie ‘geleerd’ heb. En behalve leerzaam was het dus ook nog eens hartstikke leuk ! Ontzettend bedankt en geweldig dat jullie ook op zo’n manier veel mensen plezier kunnen brengen en helpen !

 

Jolanda de Groot

Ik ben pas met mijn vader naar de voorstelling geweest. Gek genoeg ging ik met een enthousiast gevoel naar huis ook verwachte ik dat niet mbt het onderwerp dementie. Jullie warme en oprechte betrokkenheid bij en zoektocht naar contact met mensen met dementie raakte me.

 

Gerdi Bosman

Bedankt voor jullie indrukwekkende avond het was Top!

 

Anita Werner

Vond het een zeer indrukwekkende avond.Met vooral de lezing een indruk die tot iedere vezel in mijn lijf binnenkwam!Bedankt voor het delen van jullie kennis! Zou in iedere woonvoorziening met deze doelgroep een zeer toegevoegde waarde zijn.

 

Jolanda Lenting

Was een prachtige voorstelling; zo herkenbaar. Echt een aanrader

 

Irma Boeykens

Ben onlangs met n vriendin naar voorstelling geweest. Zo integer en zo ontroerend en vooral zo herkenbaar. Ik wil eenieder die te maken heeft in zijn directe omgeving met welke vorm van dementie dan ook, af te reizen naar Buuren om de voorstelling dag mama te beleven!

 

Alette Jager

Onlangs heb ik met mijn man jullie voorstelling bij kunnen wonen in Buren

Wat heeft dat indruk om ons gemaakt zeg! Ik zat daar met drie verschillende petten:

  • Als dochter van een vader die is overleden aan alzheimer
  • Als verpleegkundige in de ouderenzorg
  • En als gebiedsmanager/locatiemanager ( waaronder drie woongroepen waar ouderen met dementie wonen)

En inderdaad, ik  hoorde al dat je het niet droog ging houden, dat klopt.

Ik zou het de familieleden/mantelzorgers en medewerkers het zo gunnen om te kunnen voelen en zien hoe het is en voelt als je dement bent. Hoe machteloos je je soms voelt als kind, hoe je voelt dat je faalt en hoe het soms voelt als je het idee hebt dat je niet gerust naar huis kunt gaan omdat je niet weet of er wel goed voor je moeder gezorgd wordt.

En vanuit de rol van de zorgmedewerker. Hoe je soms het idee hebt dat je het nooit goed kunt doen, terwijl je met je hele hart je inzet. En hoe blij je soms naar huis gaat omdat iemand je een lach heeft gegeven niet uit te keren is met geld of wat dan ook. En zoals David zong. Je roeit met de riemen die je hebt

Ik zou het familie en zorgmedewerkers het zo gunnen als ze zich meer met elkaar verbonden voelen en elkaar begrijpen. Dat ze gaan zien dat ze veel meer gemeenschappelijk hebben dan ze misschien ooit hebben gedacht.

 

Marlies Deijkers-Ribbens

Zijn afgelopen donderdag bij jullie geweest.Wat een mooie avond op een geweldige locatie!Het laat je niet los.

 

Grace Cemille

Hallo ik wil graag melden dat ik dankbaar ben voor het cadeau dat jullie mij hebben gegeven. Een cadeau om samen met mijn mama nog een mooie tijd tegemoet te gaan. Het theaterstuk was zo confronterend en de uitleg na de pauze met voorbeelden maakten alles heel helder etc.

 

Emmy Boudeling

Jaaaaa, geweldige voorstelling! Wat een steengoeie acteurs, heldere taal, indringende boodschap samen met het college dementie. Een zeer welbestede avond. Voor elke verzorgende-verpleegkundige-mantelzorger aan te bevelen. Super bedankt!

 

Patricia van Dommelen

Het was een heel indrukwekkende avond op een geweldige locatie !
Zo herkenbaar hoe moeder lydia neergezet werd … haar mimiek haar houding , het schuifelen , het friemelen .
We hebben er weer heel wat van opgestoken en gingen met een heel goed gevoel naar huis dankbaar dat onze werkgever ons de gelegeheid gaf of om hierheen te mogen gaan omdat wij ons steeds kunnen blijven verbeteren om nog betere zorg te kunnen verlenen.
Jullie waren geweldig !

 

Irma van der Veen

Mijn zussen en ik hebben genoten van een boeiende, leerzame avond die ons veel nieuwe inzichten in de omgang met onze moeder heeft opgeleverd. Echt bijzonder (heb ik al in de praktijk gemerkt ? ).

 

Gonny v. Beurden

Geweldig, wat hebben jullie me weten te raken!
helaas voor mijn ouders te laat, maar gelukkig mag ik nog wekelijks
voor mensen met dementie zorgen. Door dit stuk zal het hopelijk weer
bijdrage aan kleine positieve momenten voor die mensen met dementie.
Al veel gezien en bijgewoond, maar dit springt er ver boven uit, een aanrader
voor iedereen. Zal dan ook zeker mijn best doen om het te promoten.
Bedankt voor de lach en traan.

 

Tieneke Bierhuis

Meesterlijke voorstelling en workshop. Goede spiegeling voor ons als mantelzorger en verzorger. Helder in realiteit en hulp om er mee verder te gaan. Chapeau voor jullie als familie om dit op deze locatie mogelijk te maken en te delen!?????

 

Jacqueline Mooten

Ik ben bij de voorstelling 31 maart jl geweest samen met mijn zus en vriendin. Wist niet helemaal in te schatten wat ik kon verwachten. Het overtrof elke verwachting. Wat een prachtige avond. Eindelijk een klein beetje begrepen wat zich afspeelt in het hoofd van mijn dementerende moeder. Dank voor deze prachtige avond, duidelijke uitleg en het delen van jullie kennis. Ik hoop dat jullie hier nog lang mee door gaan en zo naasten en verzorgende beter inzicht geven.

 

Anja van Domburg

Bij deze wil ik jullie hartelijk danken voor de bijzondere avond die jullie mij bezorgd hebben afgelopen vrijdag. Geweldig!

Het theater spel vond ik zeer aangrijpend, vooral op de momenten van herkenning: jouw rol als dochter die de situatie ontkend, Sarah, je speelde het geweldig ècht……zeer pijnlijk om te voelen en mooi zoals je in de workshop de andere kant liet zien…(zèlf in het verleden ervaring met eigen moeder en enkele andere ooms en tantes uit de familie die aan Alzheimer leden).

David de zorgverlener: zeer herkenbaar uit mijn eigen zorgverleden en nog! De onmacht naar de familie toe het niet kunnen uitspreken dan “maar” weglopen. Het in de workshop aangeven hoe het wel kan….durven in communicatie te gaan….

En jij, Lydia, de moeder die aan Alzheimer leed……geweldig hoe je de wereld vanuit dementie hebt neergezet: Chapeau! Vooral de workshop oefeningen in de zaal waren voor mij TOP! Daar zou ik nog wel veel meer van willen meemaken!

En niet te vergeten Misha, je stille aanwezigheid achter de piano/ keyboard (weet het effe niet meer) tijdens de voorstelling, de mooie ingetogen begeleiding op momenten waarop gesproken werd en de mooie liederen vooral waar jullie samen zingen en spelen!

Voor jullie vieren Chapeau en vooral ook naar je moeder Niesje, Lydia, en jullie oma, David, Misha en Sarah, aan wie jullie o.a. de inspiratie hebben ontleend. ….

 

Carola de Jong

Gisteravond bij jullie voorstelling geweest, samen met Maja Koole en Marina Roos. Wij vonden dit ZO indrukwekkend. Dit maakte bij ons drieën verschillende emoties los. En ook wetende dat wij ons werk nog lang willen blijven doen. Bedankt..

 

Sylvia Rusch

Echt een aanrader. Wat een geweldige show.
Geweldig dat ik dit heb mogen ervaren

 

Jeanette Nanne

Wat een mooie avond was dit, zo oprecht, met veel aandacht en liefdevol omgaan met mensen met dementie. En het gevoel de ruimte geven! Ik ben een leek in verzorgen, maar dit raakt heel diep waar het om draait in het leven.

 

Jolanda de Groot

”Ik ben pas met mijn vader naar de voorstelling geweest. Gek genoeg ging ik met een enthousiast gevoel naar huis ook verwachte ik dat niet mbt het onderwerp dementie. Jullie warme en oprechte betrokkenheid bij en zoektocht naar contact met mensen met dementie raakte me.”

 

Jacqueline Vink
Gewéldige voorstelling, een absolute aanrader!!!

 

Siska Rooijens

Ik wilde jullie toch ff bedanken voor een zeer emotioneel ingrijpende voorstelling..Dag mama..ben er na afgelopen donderdag (de 19de november)..nog van onder de indruk..ik als kind van een dementerende moeder..heb veel raakvlakken gezien..en voelden veel van de omgangsvormen mij heel vertrouwd..de lezing naderhand vond ik leerzaam..voelde me net een spons met al deze informatie..persoonlijk vind ik dat iedereen die te maken krijgt met dementie deze voorstelling moet zien..als kind/partner..maar ook de verplegende zorg..kunnen hier nog wat van leren..ga zo door..het voelde als een hele warme omgeving bij jullie in Buren..

 

Barbara Betzold

Wat een ontzettend mooie en inspirerende avond. Afgelopen vrijdag was ik met een collega/vriendin bij jullie voorstelling. Wat een gezellig avondje uit met wellicht wat werkgerelateerde inhoud, moest worden werd uiteindelijk de meest inspirerende voorstelling/lezing/workshop die ik heb gevolgd. Hiervoor mijn dank!

Van herkenbaarheid tot ontroering tot inspiratie… naar huis met de gedachte om in de eerst volgende dienst eens wat dingen uit te proberen.

Vol enthousiasme mijn manager geappt over onze bevindingen, om vast de vraag die volgt ‘in de week te leggen’. ?

 

Diana Lagrouw

Het was een geweldig leuke en leerzame avond! We hebben genoten mijn zus en ik.

 

Esther Fokke

Veel tips en eye-openers gehad, die in de praktijk ook goed in te passen zijn. Het was een bijzondere en leerzame avond, dank jullie.

 

Noud van Roermund

Zeer herkenbaar, indrukwekkend en leerzaam.

Via een uniek concept bestaande uit eerst een voorstelling en dan uitleg plus interactie met de zaal worden de rollen van dementerende, verzorgende en kind belicht. Het zorgt voor meer begrip voor elkaar en van de (vaak onbewuste) drijfveren en de consequenties van gedrag. Voorop staat dat ik hoop, dat ik samen met mijn familieleden met de aangereikte ideeën nog een beetje geluk kan brengen in een hartverscheurende laatste fase van het leven van moeder, schoonmoeder en tante.

Ik heb de informatie over de voorstelling doorgegeven aan het verzorgingshuis van mijn moeder, in de hoop, dat we gezamenlijk deze unieke ‘theaterervaring’ kunnen beleven.

(voorstelling Buren, 18-2-2016)

 

Tineke Bierhuis

Meesterlijke voorstelling en workshop. Goede spiegeling voor ons als mantelzorger en verzorger. Helder in realiteit en hulp om er mee verder te gaan. Chapeau voor jullie als familie om dit op deze locatie mogelijk te maken en te delen!

 

Irene Edzes

Mooie en leerzame voorstelling! Als ontwerpers van de leefomgeving van ouderen die lijden aan dementie was het waardevol om vanuit verschillende perspectieven die leefomgeving belicht te zien. Dank hiervoor namens agNOVA architecten.

 

Caroline Timmer

Ik vond het indrukwekkend, leerzaam, handvaten,de passie hartverwarmend,duidelijk, goed gespeeld Complimenten hiervoor.

In het begin keek ik als mantezorger wat confronterend was, ik ben gaan omschakelen en als zorgverlener gaan kijken.
Vandaag op de werkvloer gaan uitproberen met resultaat Geweldig

 

Melissa Hendriksen

Gisteren met mijn collega’s naar de theatervoorstelling: “dag mama” geweest. Super mooi en zeer interessant, echte aanrader!

 

Esther Fokke

Veel tips en eye-openers gehad, die in de praktijk ook goed in te passen zijn. Het was een bijzondere en leerzame avond, dank jullie.

 

Ariane van Haren

Ben al een paar keer begonnen wat te schrijven over jullie mooie leerzaame theaterstuk “dag mama ” ..maar kom gewoon niet uit mijn woorden omdat ik nog steeds helemaal vol van ben. .. vol van de indrukwekkende presentatie van jullie. ..vol van de aangrijpende muziek. . Vol van de ontzettend goede uitleg over het brein van een dementerende. .. vol van de emoties die jullie bij mij en andere bezoekers die avond los gemaakt hebben. .. Vaak hoorde ik achter mij. ..”ooh ja herkenbaar”. .”ooh nu snap ik het”. .is dat niet geweldig. ..hiervoor doen jullie het.. . Een must voor instanties en naasten en iedereen die zich inzet voor mensen met dementie. .. bedanken wil ik jullie ook dat jullie de verzorging niet vergeten zijn in dit theaterstuk. ..Hoe belangrijk het toch is om er samen te zijn …samen te zorgen voor degene. .. nogmaals bedankt voor deze mooie en leerzaame avond. .. en mw van de Heuvel wat hebt u toch goed gespeeld. . . Precies zo hoe het is. .

 

Tineke verbeek

Hierbij wil ik jullie bedanken voor de geweldige voorstelling die we op jullie mooie locatie hebben mogen meebeleven.het was de lange reis uit Friesland zeker waard.jullie weten heel goed uit te leggen waar de knelpunten zitten bij iemand die getroffen wordt door deze verschrikkelijke ziekte.en hebben mij als verzorgende zeker een aantal handvatten gegeven om nog beter voor mijn cliënten te kunnen zorgen,dank jullie wel!en ga zo door!

 

Trijnie van den Dool

Het was geweldig. Meteen toepast op de werkvloer. Zo goed om te zien dat ik de bewoners zo kan bereiken. ?
Bedankt voor deze leerzame avond

 

Jacqueline Mooten

Ik ben bij de voorstelling 31 maart jl geweest samen met mijn zus en vriendin. Wist niet helemaal in te schatten wat ik kon verwachten. Het overtrof elke verwachting. Wat een prachtige avond. Eindelijk een klein beetje begrepen wat zich afspeelt in het hoofd van mijn dementerende moeder. Dank voor deze prachtige avond, duidelijke uitleg en het delen van jullie kennis. Ik hoop dat jullie hier nog lang mee door gaan en zo naasten en verzorgende beter inzicht geven.

 

Jeroen Moen

Jullie zetten iets moois neer. Iets moois met een belangrijke boodschap, wat de maatschappij hard nodig heeft. Dit moeten meer mensen zien. Het maakt het leven met dementie mooier, soepeler, begrijpelijker. Je kan echt nog contact hebben met elkaar, de vorm is misschien anders, maar niet minder mooi. Als je je maar aanpast, luistert, en je gevoel gebruikt. Jullie geven met het theaterstuk en de lezing de handvaten, die je gelijk kan gebruiken.

 

Marion Rosier-Nijenhuis

Bedankt voor de fantastische avond, fantastisch in vele opzichten: de plek, het theater, alle informatie mondeling, beeldend, via ervaring. Daarnaast zo mooi dat jullie deze kennis op deze wijze delen met mensen. Inspirerend.

 

Susan Ashworth

Donderdagavond heeft aardig wat losgemaakt bij mij. Jullie wisten met jullie theaterstuk (groot compliment ook voor Lydia, en Misha!) de dilemma’s, vragen, pijn van omgaan met dementie heel treffend neer te zetten. Door er in de lezing en presentatie erna op terug te komen, vormde dit een indrukwekkend, prikkelend en leerzaam geheel. Wat het ook sterk maakte, is dat de groep niet zo groot was, waardoor jullie interactie konden hebben met het publiek, dat maakte het intiem, persoonlijk, wat heel waardevol was. Net als ikzelf hebben naasten maar ook verzorgenden behoefte aan het delen van ervaringen en zeker ook aan het stellen van vragen, dat bleek wel.

Voor mij persoonlijk was de avond emotioneel bij het theaterdeel, zo herkenbaar, en het laatste liedje was heel erg raak! (uitbrengen??) Verder heb ik uit het tweede deel veel praktische dingen opgestoken. Door de werking van het brein, of eigenlijk het niet meer werken van het brein, uit te leggen begreep ik veel meer waar bepaald gedrag vandaan komt en kan ik het beter plaatsen. Ik heb de volgende dag bepaalde dingen meteen in de praktijk gebracht bij mijn moeder, en voor het eerst in lange tijd kon ik echt contact met haar maken, had ik het idee dat ze mij herkende. Al was het maar eventjes…Al met al lijkt me dat jullie avondvullende programma heel erg in een behoefte kan voorzien. Als het kan zou ik het zeker vaker gaan brengen.

 

Ida Samplonius

Afgelopen 19 november heb ik jullie theateruitvoering ‘Dag Mama’ bezocht.
Hetgeen ik gezien en gehoord heb heeft me een aantal dagen niet losgelaten.
Zóveel indrukken…zóveel spiegeling.. zóveel herkenbaarheid. Maar vooral ook zoveel nieuwe inzichten… zoveel uitdagingen om beter met ‘verlies’ ( want dat brengt dementie met zich mee) om te kunnen gaan.
Bijna verbijsterend om te zien hoe jullie een herkenbare en vrijwel alledaagse situatie ongelooflijk levensecht gebracht hebben! Jullie spéélden niet… jullie wáren! Ik heb hier diep respect voor!
Werk gerelateerd heb ik diverse symposia bezocht en workshops gevolgd m.b.t. benadering naar de dementerende bewoner. Niet eerder werd ik zo tot in m’n ziel geraakt!
Dit had ik veel eerder willen weten!!
Ik zou dan ook iedereen die ook maar íets met dementie te maken heeft vanuit mijn hart willen aanraden naar deze voorstelling te gaan.
Verlies en de daarmee gepaard gaande emoties blijven vaak ondergeschoven kindjes. Ik wil jullie oprecht bedanken dat jullie dit ondergeschoven kindje tevoorschijn gehaald hebben! Zo belangrijk in een mensenleven!

Inmiddels heb ik jullie site aan diverse mensen die al dan niet persoonlijk te maken hebben met een dementerende naaste doorgegeven. Ik hoop, van uit mijn hart dat ze de weg naar jullie theaterstuk weten te vinden ! Nogmaals heel hartelijk dank en ik hoop dat jullie nog lang deze uitdaging aan blijven gaan!

 

Kim Groot

Wou jullie toch nog persoonlijk bedanken voor de mooie maar zeker rakende theater show van afgelopen donderdag op de posten. Heb verschillende theater stukken over dementie gezien maar nooit kwamen ze zo dicht bij de werkelijkheid. Jullie hebben het zo goed gemaakt maar ook de nummers vooral het verzorgingslied heeft mij emotioneel geraakt. Want het is wel zo we staan nog rechtop voor de mensen anders hadden we het werk allang neergelegd. Bedankt hiervoor en zou jullie zeker gaan adviseren bij andere verzorg en verpleeghuizen. Bedankt voor deze mooie avond. Met vriendelijke groet Kim Groot Bramel

 

Marjon Abbring

Vanavond naar jullie voorstelling geweest. Ben zeer onder de indruk. Hele waardevolle en nuttige informatie op een luchtige manier gebracht. Knap!

 

Mevrouw Koenders

Bijzondere mensen zijn jullie met een grote gave om andere te raken in hun ziel.

De voorstelling is bij mij goed binnen gekomen. Ik hoop dat er meer mensen een andere kijk krijgen op ons werk. Fijn dat jullie dit doen het geeft nog meer waardering, want ik weet wat ik doe.

 

Adelheid Roosen (theateractrice)

Sarah, wat leef ik graag ergens op de wereld waar deze verhalen ontstaan en plaats vinden. je bent meesterlijk

 

Tiene de Rek, Meppel

Heel mooi, ontroerend, prachtige muziek. Zielrakend.  Daarnaast een heldere uitleg over dat vreselijke gatenkaas brein wat overblijft als gevolg van de ziekte dementie en de effecten daarvan op de persoon zelf, de naasten en de professionals. Top!

 

Daniella van den Brink

Dit is echt een aan rader… wat een herkenning en leermomenten .

 

Jozef de Kruijff

Dank nog voor de waardevolle avond, naast bevestiging hebben we er ook veel van opgestoken. Veel herkenbare dingen, soms ontroerend, soms gelachen en het deed ons zeker wat!

 

Manda Smith

Wat een prachtige leerzame avond nogmaals bedankt en super veel succes met het mooie werk wat jullie doen!

 

Dennis Curre

Zoals je van velen hebt gehoord is het dementie theater een prachtig stuk! Herkenbaar, zeer gevoelig. Het brengt een stukje erkenning voor alle ouderen, familieleden en ook verzorgende die te maken hebben met dementie. Je zal het al wel duizend keer hebben gehoord maar toch wil ik dit ook persoonlijk even zeggen. De 3 prachtige liedjes Mama, Wolkenlied en Verzorgingslied vatten alles helemaal samen. Op het moment van de voorstelling deed dit al heel veel met me, maar nu enige tijd later gaat het steeds meer met me doen. Een theaterstuk als dit heeft even de tijd nodig om te bezinken. En hoe meer ik er over nadenk, hoe meer het me raakt. Het is heel bijzonder dat nadat de tijd verstrijkt, het nog lang niet uit mijn geheugen is. Het doet wat met me, en het blijft terugkomen. De kracht van een goed theaterstuk is dat het ook in de tijd daarna nog allerlei gevoelens bij een mens los maakt. Dat is bijzonder. En de liederen zijn prachtstukken die ik keer op keer blijf afspelen. Ze hebben voor mij nu een epische status. Het zijn ontzettend goede Hollandse nummers die tekstueel fantastisch in elkaar zitten. Echt bravo voor jou en jou familie! Het is net of ik naar een ouderwetse tranentrekker van Wim Sonneveld aan het luisteren ben. Bedankt ! Ik hoop en wens dat jullie dit nog aan veel mensen kunnen laten zien. Eigenlijk verdiend dit een groter podium. Waarom niet een mail sturen naar de wereld draait door of RTL late Night? Mocht het daar eens over dit onderwerp gaan dan kunnen jullie een geweldige bijdrage leveren! ….

 

Anita Drost

Ik ben gister naar de voorstelling geweest. Het was een realistische eerlijke voorstelling waar iedereen die te maken heeft met dementie van kan leren. Ik heb jaren gewerkt met mensen met dementie en nu is er bij mijn vader alzheimer vastgesteld. Zeker de moeite waard om te gaan kijken en luisteren

 

Rianne Kranendonk

Het was méér dan de moeite waard om de storm te trotseren! Dankjewel voor deze bijzondere avond en het waardevolle gesprek met Lydia na afloop: soms zijn er van die onverwachte momenten waarop je het leven deelt met elkaar ? #onbetaalbaar

 

Anneke Bos

Ik heb enorm genoten van jullie theater- en info avond, en van jullie gastvrijheid. Wat de avond uniek maakte dat waren jullie zelf (jonge talentvolle  professionele mensen!) en dat was de omgeving die jullie voor jezelf en voor ons  hebben gecreëerd.

Het was de eerste keer sinds ik weet dat mijn moeder dementeert (nu bijna een jaar), dat ik me waagde aan een informatieavond. Ik had tot nu toe zelfs geen zin in boeken erover, die ik van iedereen kreeg aangeleverd. (De moeder van Nicoline, gestameld liedboek etc.) Ik was tot nu toe volledig in beslag genomen door Pgb’s aanvragen, dementieverklaring, thuiszorg regelen,  gesprekken huisarts en specialist ouderenzorg, en de boel in huis gaande houden (mijn moeder woont nog zelfstandig met veel zorghulp). Ik had al verschillende keren gelezen over Alzheimercafés, dementieavonden in het Wijkgebouw, etc. maar ik kon me er niet toe zetten, ik zag alleen maar nog meer ellende voor me van saaie gebouwen, saaie sprekers, saaie stoelen. Jullie uitnodiging, die tot me kwam via onze thuiszorgorganisatie Avanti in Culemborg, die me er op wezen, was de eerste mailing die me aansprak: jonge mensen, een leuke omgeving, een toneelstuk, en mensen met kennis van zaken. Een drankje en een hapje, kortom, niet nog meer narigheid, maar een avondje uit!!
En dat werd het ook, en zelfs met deze al mooie verwachting was de avond zelfs boven verwachting: wat hebben jullie daar iets moois (in alle opzichten) neergezet!! Ik ken de sobere Betuwe nog van onze tijd daar, nu inmiddels wel meer dan veertig jaar geleden, we hadden het er geweldig, maar het was natuurlijk wel sober, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg! Wat ik bij jullie zag plaats ik eerder in het Gooi dan in de Betuwe! Ik genoot er enorm van, van de kunst, de plezierige inrichting, jullie mooie jonge mensen, jullie mooie moeder en eenheid als familie, die  zelfs nog een dementerende oma in huis hebben gehaald! Jullie hebben aan alle kanten recht van spreken!  Kennis kun je ook opdoen in een warme en mooie omgeving, op een kunstzinnige , belevende manier, het maakt de kennis van dit pijnlijke onderwerp zo veel verteerbaarder en toegankelijker.
Tot zover de wijze van kennisverkrijging bij jullie en de omgeving waarin dat plaats vond.  Dan de info zelf: Wat ik heel prettig vind om nu te weten is dat het emotionele brein het aan het overnemen is van het denkende brein. En dat het emotionele brein sterker reageert dan ooit. Dat dus sferen, gedrag, invloed  van mensen in de omgeving, “plaatjes” die bekend zijn het belangrijkst worden. Ik kan een aantal gedragingen van mijn moeder nu beter begrijpen: als ze alleen was ging ze mij bellen, of ze ging haar handen en benen beschadigen. Ik weet nu; er waren te weinig prikkels, ze voelde niet dat ze leefde. Ik had het tot nu toe uitgelegd als: ze kan niet alleen zijn. Bij te veel prikkels raakt ze in paniek, dat besefte ik wel, maar ik begrijp het nu ook wel, omdat ze met haar verstand haar emoties niet meer in bedwang kan houden, overrreageert ze in mijn beleving op te veel drukte. Ik deed een heleboel dingen helemaal niet verkeerd, maar ik handelde uit intuïtie, in ik ben ontzettend blij dat ik mijn intuïtie blijkbaar kan vertrouwen, ik voel me gesterkt door jullie onderbouwing vanuit de wetenschap en de theorie, en met de praktische tips en toevoegingen . (de lamp, de bewegende beelden ter rustige prikkeling bijvoorbeeld).

Hartelijk dank aan jullie allen voor dit prachtige initiatief, het verdient heel veel optredens, en heel veel bezoekers!

 

Yvonne Bak

geweldig, wat een mooie avond was het gisteren. een avond voor herhaling vatbaar. er was zoveel herkenning. wat geweldig laten jullie zien hoe het er werkelijk uitziet: dementie en de gevolgen ervan voor de omgeving, en zorg mensen. Wat leerzaam en wat een goede handreikingen geven jullie aan om samen verder te kunnen inde processen de er gaande zijn, bij familie en zorg. ik heb er enorm van genoten samen met mijn collega’s. Een feest van herkenning om er te willen blijven zijn voor deze mensen die zelf de grip op hun leven meer en meer kwijtraken.

 

Coby Haenraets

Was afgelopen donderdag bij de voorstelling! Zo mooi!

 

Joke Bloksma

Het was in één woord fantastisch! Zo indrukwekkend. En al die adviezen, die je echt laten begriijpen waarom onze eerste reactie op dementerende mensen niet werken. En hoe we familie / mantelzorgers in hun waarde laten. Wat ik vooral zo mooi vind: het feit dat je de meeste adviezen ook zo goed kunt gebruiken in de omgang met alle andere mensen. Ik zou willen dat ik aantekeningen had gemaakt, ik herinner me net niet meer alles….

 

Sylvia Riper

Ik was onder de indruk en aangedaan gedurende de voorstelling. Heel mooi en echt!
Het heeft mij zeker weer een stapje verder geholpen de denkwereld van vooral mijn moeder te begrijpen. Er zaten veel raakvlakken in het stuk die ik ook met haar mee maak. Het was dus voor mij ook zeker leerzaam.
Uniek is dat we een combinatie kregen aangeboden van een theaterstuk en daarna de lezing.  Diepe buiging voor jullie alle vier…..

 

Sandra Scheurwater

Het was geweldig! Hoe jullie de werkelijkheid uitbeelden.
Als verzorgende op de PG afdeling heb ik mooie tools gekregen in het contact maken met zowel ouderen als familieleden.

 

Marian Migchelbrink

De theater voorstelling ” dag mama” was erg ontroerend en indrukwekkend. Dit is een avond die mij heel lang bij blijft! De rol die moeder Lydia speelde erg knap. Met mooie muziek teksten die je diep raken. Voor mij veel herkenbare momenten waardoor ik mij beter in kan leven in een ziekte waarvoor zoveel onbegrip voor is.

De lezing over het brein, zoveel om je te verbazen. Je staat er pas bij stil als bepaalde functies in de hersenen achteruit gaan of in het allerergste geval verloren. Het heeft mij nieuw inzicht gegeven erg boeiend om me hier meer in te gaan verdiepen.

Dementie een ziekte waar zoveel onbegrip voor is. Mijn droom is, dat dit veel meer in de picture gaat komen en dat jullie met dit theater stuk, waar je samen als familie zo hard aan hebt gewerkt ook echt de theaters mee in gaat.

David en Sarah een prachtig geschreven theater voorstelling. “chapeau” Moeder Lydia u hoeft niet meer te twijfelen of u de tekst kunt onthouden. Broer Mischa wat schrijf jij prachtige muziek het ontroerd me elke keer weer.

Dank voor deze onvergetelijke avond, op een prachtige locatie en jullie gastvrijheid!

 

Simone van Stelten

Ik vond het inderdaad ook een bijzondere avond! Ik vond het heel huiselijk en daardoor niet klinisch . Het feit dat jullie dit zo weer konden geven alsof we een kijkje kregen in jullie leven maakte bij mij meer los dan ik van te voren bedacht had . Later bleek ook dat dit dingen waren uit jullie leven ( werk en oma ).

Het maakte zoveel los dat ik voor het eerst ,sinds mijn moeder tekenen vertoonde van Altzheimer ,niet meer kon stoppen met huilen . Ik was alleen maar er waren een aantal begripvolle mensen die mij van zakdoekjes voorzagen en mij wat tips gaven die handig zijn voor de situatie van mijn moeder . Mijn moeder woont dus nog in Frankrijk maar ik spreek haar dagelijks .

In het tweede gedeelte van de avond zag ik dat andere mensen ook door de zelfde dingen heen gaan als ik en dat had ik nog niet eerder mee gemaakt.

Ik zou nog met Sarah terug komen op het feit of internet hebben voor mijn moeder meer frustraties zou opleveren dan het niet hebben van internet. Maar dit is er, jammer genoeg, niet meer van gekomen .

Verder heeft  het mij heel erg geholpen al was het dan alleen maar dat ik haar de volgende dag belde en besefte dat ze er gelukkig nog niet zo erg aan toe is en dat ik weet dat er veel mogelijkheden zijn om haar zo lang mogelijk haar eigen leven nog te laten leven.

Ik kreeg van drie verschillende mensen tips als internet radio en GPS zendertjes voor in haar schoenen en een dementie -app.

Ik heb nog kort met jullie moeder gepraat over het in huis verzorgen van jullie oma.

Heel waardevol dus allemaal !!!!! Bedankt voor deze avond !!

 

Monique Huibers

Inderdaad. Een aanrader voor iedereen die met dementie te maken heeft. Het raakt je echt

 

Fred Eggink, de Gelderlander

Gisteravond (donderdag) intens genoten van voorstelling en lezing over dementie in Kunsthof de Heuf in Buren. Dementietheater met als titel Dag Mama, geschreven en gespeeld door Sarah Blom met haar talentvolle broers David en Mischa (prachtige liedteksten) en moeder Lydia (die wel heel levensecht de demente vrouw speelde). Meeslepend en herkenbaar (in de zaal was dat duidelijk merkbaar, zowel voor de naasten als de beroepsgroep). Prachtige voorstelling over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de prangende vraag voor de dochter hoe daamee om te gaan. Wat zeg je wel of niet? De daaraan gekoppelde lezing sloot daar naadloos op aan. De psychologen Sarah en David Blom geven informatie en handvatten over hoe om te gaan met je dementerende partner of ouder. Een must voor instanties en naasten. Hopelijk op tournee door het ganse land.

 

Petra Okkinga

Is een gave en herkenbare voorstelling!!

 

Ida van Est

Een geweldige voorstelling.

 

Miep Smit

We hebben genoten van jullie indrukwekkende spel. Maar alle tips en adviezen zijn heel waardevol. We gaan er in de toekomst zeker ons voordeel mee doen. BEDANKT!

 

Diny Mazier

In Maart zijn we met ons team aanwezig geweest bij de theatervoorstelling  ‘dag mama’ , we hebben het als zeer bijzonder ervaren, leerzaam en ook echt een  eye-opener !

Het heeft ons geraakt en tot nadenken gezet, we hebben bijvoorbeeld het spiegelen en het luisteren , samenvatten en doorvragen toegepast op onze bewoners , met enthousiasme zeggen we nog regelmatig tegen elkaar …het werkt !

 

Rabella de Fabia

Was een super indrukwekkende avond met veel momenten van herkenning, lotsverbondenheid maar bovenal heel leerzaam, een echte aanrader!! Dementie in Theater! Dag Mama!

 

Josina Schurink

Echt de moeite waard om naartoe te gaan.
Afgelopen donderdag 12 januari geweest, zoveel herkenning, goede tips. Programma steekt prima in elkaar.
Een echte aanrader.
Niet alleen voor mensen die er NU mee te maken hebben.
Zeker ook voor mensen die er “gelukkig” nog niets mee te maken hebben, maar er misschien mee te maken krijgen. Persoonlijk denk ik dat het bepaalde processen dan begrijpelijker/makkelijker maakt.

 

Sonja Wierenga

Het was een prachtige mooie, leerzame avond. Heel erg bedankt

 

Anneke de Haan

Heel knap gespeeld, herkenbaar, ontroerend, bemoedigend voor naasten /verzorgenden

 

Annelies Van der Gaag

De moeite om heenbrengen gaan dubbel en dwars waard??

 

Josina Schurink

Echt de moeite waard om naartoe te gaan.
Afgelopen donderdag 12 januari geweest, zoveel herkenning, goede tips. Programma steekt prima in elkaar.
Een echte aanrader.
Niet alleen voor mensen die er NU mee te maken hebben.
Zeker ook voor mensen die er “gelukkig” nog niets mee te maken hebben, maar er misschien mee te maken krijgen. Persoonlijk denk ik dat het bepaalde processen dan begrijpelijker/makkelijker maakt.

 

Hermien Jansen

‘Dag mama’…..echt prachtig!!!
Het raakt je….doet wat met je….en het is zo leerzaam!!!

 

Mia Cartigny

Ik ben gisteravond geweest met Marianne Bosch. Het was een geweldige, leerzame avond. En zeker een aanrader voor instellingen en thuiszorg.

 

Tineke Koetsier

Als je met deze doelgroep werkt of je bent mantelzorger dan moet je dit zien.

 

Marli Willemsen

Gisteravond heb ik de theatervoorstelling “ Dag Mama” mogen bijwonen. Deze voorstelling staat geheel in het teken van dementie. Wat doet dementie met de dementerende zelf, de naasten, mantelzorger, verzorgende. Als toeschouwer en als dochter van mijn dementerende moeder werd ik opnieuw meegenomen in het hele proces dat wij zowel samen, als ieder afzonderlijk, doorlopen hebben en eigenlijk nog steeds doen. Dat waren mama en ik, daar op het toneel, wij speelden de hoofdrol in dit zo mooie, pure, realistische, emotionele, aangrijpende stuk. De lezing en workshop welke werden gegeven na de voorstelling waren zeer verhelderend en gaven goede antwoorden op vele vragen, want die zijn er gewoon. Dementie, hoe ga je er als naaste mee om, hoe benader je dat, het is steeds een stukje afscheid nemen, verlies. De persoon waar het om gaat is zijn kostbaarste bezit kwijt, nl zijn zelfstandigheid en zijn denken en komt in een andere levensfase terecht, die van het kind zijn en zich daarin geborgen en veilig voelen. Op al deze vragen krijg je, terwijl stukjes van de voorstelling opnieuw worden gepeeld, maar nu vanuit een andere benadering, antwoord. Het wordt inzichtelijk gemaakt en je gaat begrijpen waarom je naaste bepaald gedrag vertoont. Het denken is weg, dat gaat niet meer, maar de gevoelszin is des te sterker aanwezig. Dat interactie nog steeds mogelijk/aanwezig is, komt duidelijk aan bod. Eenieder die, op welke manier dan ook, te maken heeft/krijgt met Dementie / Alzheimer raad ik van ganser harte aan eens een kijkje te nemen op de site www.oudowordenmetzorg.nl en zeer zeker de voorstelling te bezoeken want dat is een absolute aanrader.
Met dank aan mijn lieve collega Lien die deze bijzondere avond met mij gedeeld heeft.

 

Elly Duijf,  oprichter IDe, Innovatiekring Dementie 

Complimenten voor jullie voorstelling ‘Dag mama’ gisteravond, heel mooi voor gezamenlijke bijeenkomsten voor familie en verzorgenden in verpleeghuizen samen meer inzicht verwerven in de dementie, in elkaar en bemoedigd worden om samen het beste te blijven geven, ook aan elkaar. Heel mooi.

 

Sarina Marlisa

Heb met bewondering naar jullie gekeken. Heel knap hoe jullie 3 uur lang het publiek wisten te boeien met een indrukwekkende voorstelling. Zelf werk ik al jaren in de zorg en toch heb ik weer bijgeleerd. Zoals het “mee bewegen” en de antwoorden tijdens de workshop. Ik heb ze vandaag getracht toe te passen bij mijn vader die boos was en het werkt ? .
Mijn complimenten voor jullie alle 4. Jullie hebben het prachtig en leerzaam neergezet!
Warme groet.

 

Marion Rosier-Nijenhuis

Bedankt voor de fantastische avond, fantastisch in vele opzichten: de plek, het theater, alle informatie mondeling, beeldend, via ervaring. Daarnaast zo mooi dat jullie deze kennis op deze wijze delen met mensen. Inspirerend.

 

Willy Nijhuis

Geweldige voorstelling, eye-opener. Ik heb er al veel over verteld, en zelf weer toegepast. Hopelijk kunnen we de mensen van onze organisatie zo ver krijgen jullie ook eens uit te nodigen.

 

Marina Roos

Wat een prachtige voorstelling!En ook al ben ik nu voor de 3e keer geweest,ik kom gauw weer!!Ontroerd me nog steeds en laat me inzien wat een prachtig vak we hebben!!Bedankt!!

 

Sya Linssen

Aan te bevelen , geeft echt inzicht !!

 

Heidi van Tuel

Het was voor mij een zeer mooie waardevolle avond. Omdat ik als dochter en oud medeweker van een verpleeghuis en momenteel als mantelzorgconsulent werk heeft het mij veel tols gegeven en ging ik met een “volle tas” naar huis.

De sfeer was erg goed, en jullie spel heeft me echt ontroerd. Ik was samen met een collega én twee verzorgende uit het kleinschalig woonproject van mijn moeder. Je snapt dat dit uitje voor onze relatie erg waardevol is.

Ik ga jullie zeker aanraden bij collega’s en bij mijn familie.

 

Hetty Mooren

Het was een geweldige voorstelling!! Een aanrader voor iedereen die op wat voor een manier danook met Dementie te maken heeft!!

 

Marjo Anema van Hoogstraaten

Prachtig!

 

Esther Arnts

Onlangs met mijn collega geweest. Diep onder de indruk!

 

Tineke Versluis – Donker

Ik raad iedereen aan, die hier mee te maken heeft, om er naar toe te gaan. Je leert er altijd van!

 

Helene Janssen

Gisteravond een geweldige familieavond gehad. Tijdens de workshop nog mooie handvaten gekregen in het nog beter omgaan/begeleiden van mensen met dementie. Een eye opener voor zowel mantelzorgers, vrijwilligers en zeker niet te vergeten verzorgende. Heel erg bedankt hiervoor?

 

Monika Eberhart, Dementie Vandaag

Ik vond het een hele mooie en vooral ook leerzame voorstelling. Een aanrader voor personeel en mantelzorg. Heel erg bedankt dat ik mocht komen, ik heb jullie voorstelling op de pagina gedeeld. Prachtige locatie ook trouwens! Groetjes, Monika

 

Pieter van der Keur

Wat hebben jullie een pracht voorstelling gemaakt. Indrukwekkend.

 

Han Werner

De theatervoorstelling en lezing hebben mij enorm geïnspireerd. Heel veel zaken kwamen bekend voor. Maar door jullie spel en verhaal werd zoveel meer duidelijk. Ik heb het ook als heel fijn ervaren, dat het publiek zowel zorgverleners, maar ook familieleden waren. Ik heb de folder met de affiche samen met een brief met mijn bevindingen geschreven naar mijn leidinggevende. Ze vertelde begin januari dat de bijscholingen voor 2016 al gepland waren. Maar ik ben toch maar zo vrij geweest om haar over jullie werk te melden. Ik denk namelijk dat meer collega’s geïnspireerd zouden worden om nog meer voor de bewoners te kunnen betekenen.

Ik ben heel benieuwd of jullie na deze voorstelling opnieuw een stuk gaan schrijven

 

Herman Post

Goed, en herkenbaar voor de mensen die met de ziekte te maken hebben. Ook de liedjes waren mooi.

 

Maritza Allewijn, directie PgD, psychologische expertise voor de ouderenzorg

Inzichten uit de ouderenpsychologie worden beeldend, met diepgang maar ook met lucht en humor neergezet. Jullie hebben een hele mooie vorm gevonden op beste complexe inzichten voor het voetlicht te brengen: de besefscontext, trialogische en relationele aspecten, de hechtingstheorie, ouderfixatie, afnemende stress- en prikkeltolerantie. communicatie, presentie, afscheid en adoptie, aandachtig luisteren. Ik heb met veel bewondering gekeken, vooral hoe na de pauze alle scenes uit de voorstelling Dag Mama gekoppeld werden aan de theorie, met respect voor de reacties van alle betrokkenen: de persoon met dementie, naaste familie en professionele verzorgenden.
Een aanrader voor een mooie avond voor familie en professionals in de zorginstellingen, om meer begrip te krijgen voor je eigen reacties en gevoelens en nader tot elkaar te komen. Ik wens jullie veel mooie avonden en veel aandachtig publiek!

 

Jet Roetman

Met een nichtje ben ik gisteravond naar Buren geweest naar Dag Mama
Wat een geweldige ervaring om dit mee te maken hoe een famillie dementie naspeelt en uitlegt,Super.
Heel veel geleerd en kan iedereen aanraden om hier naartoe te gaan !!!
Het was 2 1/5 uur rijden zeker waard.
BEDANKT!!!

 

Tiny Kleinee

Vond t echt fantastisch! En de chemie tussen je broer en jou tijdens de lezing gaf toch een mooi humoristisch tintje. Heb veel om over na te denken over het dementieproces. 25 jaar geleden werd daar niet zo openlijk over gesproken tijdens de ziekte van m’n vader. Chapeau.

 

Marga van Loosen – Klein Gunnewiek

Wat een prachtige avond hebben wij gehad zo herkenbaar waarbij de zorg ,familie en mantelzorger echt wat van mee kunnen.

 

Irma Schel

Het was inderdaad een voorstelling die in je hoofd blijft hangen, indrukwekkend! Heel bijzonder ook hoe we ontvangen werden in jullie eigen huis, dit gaf meteen een heel intiem gevoel! Respect voor jullie!

 

Lia Hoogendoorn

Het was prachtig! De vrouw met dementie werd heel bijzonder goed neergezet, zo eenvoudig maar treffend.

De dochter ontroerde me, vooral op het moment van de wisseling van de bloes (banaan loslaten)  en haar ongeduld daarbij, de machteloosheid was voelbaar!

Ook de verzorger ontroerde me heel diep, zijn liefde, geduld en juiste aanpak (hoe hij de bloes aan deed in vergelijking met de dochter! Zeer leerzaam)

Maar ook weer de strijd die ontstond in de dochter naar de verzorger toe en hoe hij daar mee omging was ontroerend. Haar aanval over de nagels, het schort wat om moet!

Hij die met de zorgdossiers komt en de teamvergadering….. Zij die niet ziet wat hij allemaal heeft bereikt door haar ‘te voelen’. Hij die op zijn plaats wordt gezet….

Ook de muziek en zang zijn erg mooi.

Kortom: prachtig. Zeer goed en pakkend neergezet, dit zullen jullie vast vaker horen.

 

Nancy van Oorde

Op 29 september waren mijn man en ik bij jullie voorstelling … zo leerzaam … nogmaals een hartelijk dank jullie wel van Kees en Nancy van Oorde uit Kudelstaart. ! ! !

 

Marl

Zijn afgelopen donderdag bij jullie geweest.Wat een mooie avond op een geweldige locatie!Het laat je niet los.

 

Lisette Boschker

Het was zeer indrukwekkend. Zeker een aanrader voor iedereen. Voor familie/mantelzorgers/mensen die werken in de zorg. Heb er een hoop van opgestoken. Gisterenavond echt genoten. Dit mag toch eigenlijk niemand missen zo’n mooie voorstelling…… groot compliment

 

Jacodien Alink

Ik heb de avond bijzonder gevonden. Mooi dat de driehoek dementerende/verzorgende en familie aan bod kwam. Voor mij herkenbaar vanuit mijn zorgachtergrond. Ook de voorbeelden die je noemde herkende ik vanuit de praktijk. Mooi dat je stil stond bij de rouw van de verzorgenden, als een bewoner overlijd.
Heel mooi ook zoals jullie hebben neergezet wat er met de verzorgende gebeurde, als familie ”binnenkomt”. Kan me zo voorstellen dat dit voor de verzorgenden op de afdeling een onderwerp van gesprek kan zijn en met elkaar bespreken hoe je hier mee om zou kunnen gaan.
Ook fijn om later de verklaring te horen, waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren.

 

Marielle van Dreumel-Beijer

Dank jullie wel voor deze avond.

Ik ben zojuist terug van jullie voorstelling en zit nog helemaal na te sudderen.

Wat een bijzondere beleving, een prachtig intens gespeeld stuk met prachtige liedjes.

Soms confronterend, vertederend of verhelderend.

Ook heel erg bijzonder vond ik de workshop. De theorie verbonden met de talrijke praktijk voorbeelden. Ik heb aan jullie lippen gehangen. Ik voelde ook de onmacht toen ik de situatie met de gepikte kousen niet kon oplossen

Bijzonder om te zien dat jullie (relatief jonge mensen) zoveel kennis hebben. Blijf dit vooral delen met het werkveld!

Ik ben blij dat ik aanwezig mocht zijn bij deze mooie avond. Heel veel dank daarvoor.

 

Marielle Lankhuizen

Dit moet iedereen zien die werkt met mensen met dementie of die er als familie mee te maken krijgt. Zo ontzettend echt en ontroerend! Veel van geleerd.

 

Annemieke van Iersel

Ik ben gisteravond geweest! Het was super leerzaam. Ik heb er veel van geleerd. En wat een geweldige mensen!
Super bedankt!

 

Monique Willems

Iedereen moet dit zien! Zo waardevol

 

Petra Linsen, het Houtens Erf, afdeling Wickenburg

Vorige week heb ik een voorstelling en lezing gezien van het Dementietheater in Buren. Ik ben daar zo enthousiast over dat ik graag over dit bezoek schrijf en waarom het mij heeft geraakt.

De avond was in drie delen opgebouwd. Een voorstelling en twee lezingen.

De voorstelling begon met een toneelstukje over een dochter met haar dementerende moeder die opgenomen was in een verpleeghuis. Je kon het verdriet en de onmacht van de dochter voelen. Ze had haar moeder nu nog zo in haar leven nodig,  maar de moeder gleed steeds verder van haar weg. Nu waren de rollen omgedraaid; de moeder had haar dochter nu nodig voor een stukje stabiliteit.  Je voelde het verdriet van beide en het elkaar niet begrijpen. De pijn die beide bij zich hadden was niet verwerkt en daarom was het nu moeilijk om in contact met elkaar te komen en elkaar te begrijpen. De dochter en moeder zaten op een ander golf van emoties. Dit werd mooi verwoord in de dialogen en het subtiele samenspel.

De eerste lezing over dementie en de werking van de hersenen was interessant. Door mijn studies over Alzheimer waren het voor mij vele herkenbare begrippen. Er werd uitgelegd dat de wisselwerking tussen de hersenen en de ziekte van alzheimer een langdurig proces is. De persoon die deze ziekte overkomt moet zelf het ziekte inzicht hebben wat hem/haar overkomt. Daarnaast hebben de familieleden ook het ziekte inzicht nodig om er goed mee om te kunnen gaan. Dhr. Blom, die deze lezing verzorgde, had een schedel  bij zich waar hij kon laten zien welk deel van de hersenen waar verantwoordelijk voor waren. Duidelijk werd dat onverwerkte emoties/ gebeurtenissen in iemands leven nu vaak naar buiten kwamen. Door de ziekte van alzheimer worden de opgebouwde emotionele grenzen afgebroken en komen emotionele reacties versterkt naar buiten. Dit moet eerst verwerkt worden voor men zich kan overgeven aan het ziekte inzicht. Hierdoor hebben veel cliënten  onbegrepen gedragsproblemen met alle gevolgen van dien.

De tweede lezing werd door Sarah Blom verzorgd. Zij vertelde dat in het onderste deel van de hersenen de emoties opgeslagen en verwerkt worden. Dit deel van de hersenen blijft  bij alzheimer cliënten het beste bewaard. De gevoelens van de mens begint na de geboorte in dit deel van de hersenen het gevoel van veiligheid en geborgenheid op te slaan. Dit neem je de rest van je leven mee in de verwerking van alle emoties en gebeurtenissen die je levenspad kruisen.

Dit alles werd duidelijk uitgelegd met vele voorbeelden.

 

Jolanda Poulussen

Ik ben samen met mijn zus naar de voorstelling geweest. Indrukwekkend , veel informatie en heel confronterend . De handvatten die jullie aanreiken kon ik gelijk gebruiken bij mijn dementerende moeder.
Ik sluit het niet uit om de voorstelling nóg een keer te gaan zien .

 

Rini Bullens

Het theater was voor mij zo’n teken van herkenning, vooral de onmacht van Sarah, die heel druk, praktisch en snel geïrriteerd is, die haar onmacht afreageert op de verzorging.
Voor mij ook een blijk van erkenning, dat ik daar (of mijn zus en ik) daar niet alleen in sta, dat ik me niet schuldig hoef te voelen dat ik zo wel eens reageerde. Het was zo’n onwaarschijnlijk moeilijke en heftige tijd waarin allerlei emoties naar boven kwamen, variërend van verdriet tot irritatie tot machteloosheid.
Ik vond dat jullie dat erg mooi uitgespeeld hadden, voor mij was dat helend.

 

Tiny Hooftman

Bedankt voor deze avond! Erg mooi! Jullie waren erg goed samen.

Gedachten als: in hoeverre is er besef  als het denkende brein wegvalt. Ik vond het daarom sterk dat Mw van de Heuvel letterlijk een plek kreeg, waarbij het besef en de gedachten ‘woorden’ kregen, doordat zij er over vertelde, toen de dochter koffie ging halen.

Verder vertelden jullie over de rol van familie en de reacties naar de zorg, wat mogelijk veroorzaakt wordt door schuldgevoel, en/of jaloezie (pijlers in mindset helpen mij om mijn gedachten te sturen; aardige ogen, goede fouten, nieuwsgierigheid, zelfkennis, discipline en acceptatie).

Ook de woorden ‘loslaten  en meegaan’ zijn al een workshop op zich waard.  Ik vind Eckhart Tolle (YouTube) heel informatief. Wellicht ten overvloede; jullie zijn al psycholoog..maar toch.

Het onderscheid tussen het ‘ ik’ en ‘mijzelf’ en het terugkeren in het nu als ik in het ‘verhaaldenken’ verval. (Concentraties als scan/zoom, gevoel (spierspanning en ademhaling) en triggerwords, helpen om in het nu te zijn/komen; actiedenken.

Ik vond het ‘startende’ en ‘herhaalde’ pianospel bij de woorden erg mooi. Ik vond de ‘opstelling’ op het laatst, waarbij David de hand op de schouder legt, sterk. Ode aan de zorg ook. Dat zij een stem hebben in het stuk is voor de zorg helend, m.i.

Relatie met de praktijk, vond ik: als je ingaat/afstemt op de ‘belastbaarheid/ het vermogen (onderbrein) van Mw (Vb David met tango etc. bij Mw), dan functioneert Mw beter. Met beter bedoel ik optimale alertheid (niet te alert; agitatie en hoge spiertonus of verlaagde alertheid; verlaagd bewustzijn en verlaagde spierspanning bij onder- of overbelasting). Dit kwam mooi naar voren. Toen de dochter terugkwam, zakte Mw door alle negatieve prikkels weer ‘weg’. Confronteerde ook op een goede manier m.i.

Tweede deel was informatief. Terugkomen op inhoud/relatie theater stuk vond ik erg goed tijdens deze lezing.

Derde deel; komische noot goed m.i. De metafoor over nieuw ‘zeer’ triggert ‘oud zeer’, en het verdwijnen van de ‘dijken’ bij dementie, vond ik goed. En dat de angst, pijn, etc. eruit moet/verwerkt moet worden. En dat je je eigen zeer zou moeten aanpakken, om ook deze tijd beter door te komen.

 

Sya Linsen

Aan te bevelen , geeft echt inzicht !!

 

Jolanda Poulussen

Ik ben samen met mijn zus naar de voorstelling geweest. Indrukwekkend , veel informatie en heel confronterend . De handvatten die jullie aanreiken kon ik gelijk gebruiken bij mijn dementerende moeder.
Ik sluit het niet uit om de voorstelling nóg een keer te gaan zien .

 

Pauline Dijkstra

Prachtige voorstelling!! Leerzaam en zeer ontroerend

 

Anneke de Haan

Heel knap gespeeld, herkenbaar, ontroerend, bemoedigend voor naasten /verzorgenden?

 

Marga van Loosen

Wat een prachtige avond hebben wij gehad zo herkenbaar waarbij de zorg ,familie en mantelzorger echt wat van mee kunnen.
Op een zeer mooie manier weer gegeven.

 

Marlies Deijkers Ribbens

Zijn afgelopen donderdag bij jullie geweest.Wat een mooie avond op een geweldige locatie!Het laat je niet los.

 

Sylvia Rusch

Echt een aanrader. Heb het mogen zien in de Posten in Enschede
Aangeboden door familie van een bewoner. Groots gebaar
Wat een geweldige show. Geweldig dat ik dit heb mogen ervaren

 

Rabella de Faria

Was een super indrukwekkende avond met veel momenten van herkenning, lotsverbondenheid maar bovenal heel leerzaam, een echte aanrader!!  Dementie in Theater! Dag mama!

 

Hannie Westerlaken

Wat een mooie avond, prachtige locatie en zo indrukwekkend en mooi om te zien hoe liefdevol jullie met mensen met dementie omgaan.
Zo mooi gespeeld jullie allen ? heeft me echt ontroerd, bedankt daarvoor !
Mijn moeder is een half jaar geleden overleden, ik heb gelukkig wel veel voor haar kunnen betekenen en leren omgaan met Alzheimer.
Ook dank zij de lieve verpleegkundige die mij hierin de ruimte gaven. Rianne Bakkers is er een van, ook zo’n schatje helemaal geknipt voor dit vak. Ook zo’n voorbeeld voor velen zo als jullie ! Kan zo mee op de planken staan. Dus Sarah als je een keer een assistente zoekt ?
Bedankt lieve mensen voor deze mooie zomer avond ? lieve groet Hannie

 

Marianne van Beurden

Dit moet eigenlijk héél Nederland kunnen zien. Zou voor velen iets goeds zijn, maar vooral voor degene die deze rot ziekte heeft. Mijn beide ouders hadden het, helaas zijn ze overleden en gelukkig konden mijn zus en ik er heel goed mee omgaan. Maar wat zagen wij dat toch veel anders, en dat is zo sneu.

 

Patricia van Dommelen

Het was een heel indrukwekkende avond op een geweldige locatie !
Zo herkenbaar hoe moeder lydia neergezet werd … haar mimiek haar houding , het schuifelen , het friemelen .
We hebben er weer heel wat van opgestoken en gingen met een heel goed gevoel naar huis dankbaar dat onze werkgever ons de gelegeheid gaf of om hierheen te mogen gaan omdat wij ons steeds kunnen blijven verbeteren om nog betere zorg te kunnen verlenen.
Jullie waren geweldig !

 

Jose van Herk

Ben vanavond geweest en heb een leerzame indrukwekkende avond gehad met veel herkenbare momenten . Super

 

Professor dr. Marian Verkerk, hoogleraar Zorgethiek

Beste Sarah en David ( en Lydia en Mischa)

Vanmorgen ben ik getuige geweest van jullie indrukwekkende, ontroerende en rake voorstelling rondom dementie in Leeuwarden. Ik was daar aanwezig als lid van de Raad van Commissarisen van Noorderbreedte.

Fantastisch en meesterlijk. Dank hiervoor.

Ik vond het een hele mooie didactische vondst om eerst te spelen en daarna te duiden zonder te veroordelen. (Veel beter dan eerst spelen hoe het fout gaat en dan een tweede keer hoe het goed gaat… dat werkt niet want dan zet je mensen op hun nummer). De zaal reageerde in het eerste uur met bij tijd en wijle met een lach van herkenning, die later geduid werd als een lach waaruit onbegrepen gedrag bleek. Maar juist door de wijze waarop het door jullie werd gedaan, bleef iedereen in zijn waarde. Ik vind dat heel mooi gedaan. Tegelijkertijd besefte ik ook dat er nog een lange weg is te gaan. In de zorg wordt veel oplossingsgericht gedacht – we gaan uw kousen zoeken- en dat wordt ook vaak verwacht. Over de kwestbaarheid en eindigheid van zorg wordt veel minder nagedacht.

Ik ben zelf al jaren professioneel bezig met het nadenken over zorg ( ik ben filosoof van huis uit). De aanwijzingen van jullie – mee bewegen, emotie uiten, nuttig laten voelen -gaan op voor alle zorgsituaties en inderdaad ook in het persoonlijk leven ?)

Nu ja, ik wilde even kwijt hoe ik jullie werk waardeer. Dank daarvoor en wellicht een keer tot ziens

 

Jose Heinen

Een zeer goede voorstelling zo herkenbaar! Ook de lezing en workshop, bedankt !

 

Lieke de Wit
Bedankt het was een geweldige avond zo herkenbaar , zeker tips gehad om in de praktijk toe te passen .

 

Mildred Nieraeth
Dank je voor deze geweldig mooie avond. Jullie hebben ons veel inzichten en handvatten gegeven voor de toekomst.

 

Annalies Kooistra
Wat een prachtige avond. Dank jullie wel!

 

Irma Vervoorn
Wat een geweldige leerzame avond hebben wij gehad complimenten !!!!!!!!!!!!!

 

Ada Hoorn
Vanavond geweest met mijn vriendin Emmie Koops. Het was een geweldige avond, heel leerzaam!

 

Annenmieke van Iersel

Hallo Sarah en David Wat heb ik weer genoten van jullie theaterstuk. Het was voor mij de 2e keer maar ik heb nu veel meer opgenomen. Het is zo mooi hoe jullie je inleven samen met jullie moeder in de vervelende ziekte van dementie! Ik vind jullie ook echt lieve mensen en vond het fijn om jullie te ontmoeten. En wat knap dat je zag dat ik voor de 2e keer kwam tussen al die mensen die jullie al ontmoet hebben. Ik ga zeker reclame voor jullie theaterstuk maken. Ik wens jullie nog heel veel succes en wie weet tot ziens in jullie mooie plaatsje Buren. Lieve groetjes Annemieke van Iersel

 

Anja te Boekhorst

Dit had ik niet willen missen!

 

Danielle Harkes, sociaal gerontoloog

Voorstelling #dagmama raakt! Op zoek naar herstel verbinding tussen mens met dementie, familie en verzorgers

 

Wies Rooze- Roosendaal

Ze zijn dit jaar ook bij ons in de Laarhof in Lelystad geweest het was een fantastische avond de volgende ochtend waren we nog onder de indruk vooral van na de pauze hebben we heel veel begrip gekregen voor bepaalde bewoners echt aan te raden om dit een keer bij te wonen

 

Angeliek Arts

Supermooi,ontroerend en realistisch. Moet je gezien hebben!

 

Carola Mokveld

Wij hebben het ook gezien. .mee mogen maken…aanrader!!!

 

Hanneke Loggen

Jullie waren top! Meteen het geleerde in praktijk kunnen brengen, en het werkte!

 

Jose Dubois

Dank je! We vonden het geweldig. Gr uit Breda

 

Trudy Deelman

Wij zijn gisteren geweest met het hele team. Prachtig en heel waardevol. Dank jullie wel namens ons allen.

 

Anja Langeweg

Dit moet je zien als mantelzorger en of je in de zorg werkt …een aanvulling een verrijking!

 

Dini Oldenhave

Was erg leerzaam en veel herkenning.

 

Ellen Payralbe – warmerdam

Wat heb ik genoten van de voorstelling , en zo herkenbaar !
Ik heb veel handvatten gekregen waar ik mee aan de slag kan !
Bedankt ??

 

Pim Geels

Het was een grandiose voorstelling waar ik veel van opgestoken heb

 

Ria Meinema

Zo prachtig gespeeld!!! En heel leerzaam

 

Lies Zuideman

Was bijzonder prachtig, bedankt

 

Greet Verheyen

Geweldig mooie avond gehad met Nicole Snellen-GodrieAdrienne Huijbregts en Annet Quirijnen. Een aanrader voor alle betrokkenen bij de Mens met dementie. Leerzaam, herkenbaar en zo mooi gespeeld en gesproken.

 

Marrianne Geerts

Geweldige voorstelling met de juiste focus op omgaan met dementie.. zo hoeft het niet een (groot )probleem te zijn als je weet hoe je er mee om kunt /moet gaan..#gewoongaan

 

Jinke van Bosheid

Was prachtig……indrukwekkend…..leerzaam….!!!

 

Monique Suselbeek

Mooie weergave van een bijzondere avond met mooie mensen. Bedankt voor nog meer inzichten die ik gekregen heb!

 

Engelien de Jong

Heel bijzonder en o zo herkenbaar. Echt een aanrader om naartoe te gaan. Hele mooie voorstelling.

 

Helene Janssen

Gisteravond een geweldige familieavond gehad. Tijdens de workshop nog mooie handvaten gekregen in het nog beter omgaan/begeleiden van mensen met dementie. Een eye opener voor zowel mantelzorgers, vrijwilligers en zeker niet te vergeten verzorgende. Heel erg bedankt hiervoor?

 

Marieke Groenen

Ik vond het echt geweldig zoals jullie dit doen…. kreeg een paar keer echt kippenvel momentjes! Bedankt voor een mooie avond!

 

Sandra Zuijderduijn -Stelma

Was een waardevolle avond! Wij, maar ook onze cliënten ( jonge mensen met dementie ) gaan hier zeker de vruchten van plukken!

 

Ingrid de Mooij

Wat een mooie avond hebben wij bij jullie gehad: bedankt daarvoor ?

 

Annet Kluit

Was een hele indrukwekkende avond!! Zeer leerzaam en veel momenten van herkenning!!

 

Baukje Corrie van der Veen

Was erg mooi en herkenbaar

 

Monique Wildenburg

Wat een mooie,bijzondere en leerzame avond ik heb genoten met af en toe een traan in mijn ogen.
De onmacht, onbegrip, verdriet en nog veel meer gevoelens zo herkenbaar voor mij zowel in mijn werk als prive.
Bedankt voor deze mooie en bijzondere avond?

 

Cindy van Ginkel- Vlaanderen

Geweldige avond gehad. En wat een goeie tips en tricks. Ik ga ze gelijk proberen toe te passen.

 

Stefanie Vermasen Schoots

Geweldige avond gehad?wat zijn jullie top!!!

 

Judith van Teesling

Geweldige avond gehad, echt een aanrader.

 

Hanneke Loggen

Jullie waren top! Meteen het geleerde in praktijk kunnen brengen, en het werkte!

 

Elly Sekeris

Van de week ook gezien en bericht gedeeld. Wij vonden het heel bijzonder.

 

Marielle van Teffelen

Geraakt en ontroerd door deze voorstelling, concreet en integer, herkenning en begrip , inzicht en meeleven maar vooral heel veel gevoel. De moeite zeker waard!!

 

Suze Kuiper

Als je ook maar iets met dementie te maken hebt (in je naaste of iets minder naaste omgeving) is dit een aanrader! Zeker naar toe gaan, ik vond het bijzonder knap!

 

Jeanette Hessels

Zeker de moeite waard om te gaan, ik vond het erg indrukwekkend en ook emotioneel.

 

Patricia Roosendaal

Indrukwekkend, ontroerend, herkenbaar, inspirerend .
Zomaar wat worden die samenvatten wat ik van de voorstelling vond. Het heeft me
opnieuw naar mezelf en de mens met dementie doen kijken als Vig als Evv maar bovenal als mens.
Toppers zijn jullie , bedankt voor de onvergetelijke avond!!

 

Jan van Riet

Net terug van de voorstelling in Weert.Erg onder de indruk.Jullie hebben ons ervan kunnen overtuigen at jullie erg veel van je werk EN de mensen houden.

 

Yvonne Faracha Meulen

Nogmaals super bedankt voor jullie voorstelling in Weert. Perfect weergegeven prachtige liedjes. Een familie met een missie. De passie spat ervan af !! Heel veel succes met jullie theaterstuk en met jullie werk. Bewustwording van ons gedrag naar dementerende mens en bewustwording van de dementerende mens. Go for iT !!!

 

Dorien Hubertse

O wat fijn, jullie hebben een eigen fb groep, kan ik jullie bedanken. Sara, je hebt me geraakt tot op het bot. Je professionaliteit in zowel je vak als psycholoog en in je rol in het stuk, dag mama. Wat een passie, kennis, kunde en liefde. Ik mis jullie!

 

Alice Overdijk

Ik heb de voorstelling gezien. Indrukwekkend gedaan! Interessant en leerzaam, zowel voor mantelzorgers als voor professionals. Aanrader!

 

Arda van Veldhuizen

Dit moet je echt gezien hebben! !! Zo mooi!!

 

Ingrid Ratering

Genoten van een prachtige voorstelling gisteravond, heel indrukwekkend, een avond met een lach en een traan, veel van opgestoken. Echt de moeite waard!
Dank jullie wel en heel veel succes!

 

Wilma Bolhaar

Vanavond geweest, indrukwekkend, herkenbaar, maar ook met humor gebracht,.
Echt een aanrader, voor iedereen die op welke manier ook met dementie te maken heeft

 

Han VC

Geweldige avond gehad op 27 juni in Buren.
Heel veel van opgestoken. Dank en ga zo door jullie doen goed werk.

 

Angelique Salmans

Wat een mooie avond heel indrukwekkend. Chapeau voor jullie . Zo warm en intens. Dank jullie alle x

 

Mirielle van Hoof

Erg knap gedaan! Mooi weergegeven en inzicht geboden in benadering …. en taboe doorbrekend….

 

Aubine Zechner

Prachtige voorstelling!

 

Corine van Aalst

Afgelopen donderdag deze avond bij mogen wonen s nachts slecht geslapen zo onder de indruk van deze avond een aanrader voor iedereen die met dementie te maken heeft .

 

Danielle Klaassen

Gisteravond jullie stuk mogen zien!
In één woord wauw!!

 

Ina Noordstra

Zeker de moeite waard om heen te gaan!?

 

Jeanette Camp Stals

Een erg leuke, boeiende, indrukwekkende, leerzame maar ook een confronterende avond. Heel herkenbaar! Een aanrader voor eenieder die in contact komt met dementie. Zowel voor verzorgende, mantelzorgers en naasten een ervaring om deel te mogen nemen aan de wereld die dementie heet.

 

Zohra Chaoui

Super bedankt voor een leerzame avond. Het heeft mij in iedergeval geraakt.

 

Frieda Zentjes

Ik heb er veel aan.gehad ik zorg al 6jaar voor mijn moeder het was zo kenbaar voor mij super

 

Bianca Wienbeck-de Graaf

Erg indrukwekkend en herkenbaar!! Was super!!

 

Ingrid Bos Vermeulen

Ik ben erg onder de indruk wat jullie hebben neergezet!
Het stuk heeft me geraakt. Zo waar zo herkenbaar.
Dank voor jullie handvatten, ik hoop het in de praktijk te kunnen brengen bij onze zieke kwetsbare ouderen op afdeling ouderen geneeskunde,
Dank jullie wel!

 

Pieteke Timmermans

Dank jullie voor de prachtige voorstelling. Het is heel overtuigend gespeeld. En wat een herkenning. Hoe wij als zorgverleners altijd in de oplossing schieten terwijl we juist veel meer naar de mens moeten kijken

 

Jellie Wilgenburg

Dank jullie wel voor de prachtige voorstelling , vol herkenning, ontroering en vertrouwdheid om met gevoel om te gaan met de kwetsbare mens met dementie….,

 

Jet Verhoeff

Meebewegen, zoveel herkende ik, was in tranen #heelveeldank

 

Karin Gijsbertse

Indrukwekkende voorstelling! Super gespeeld! Mooie tips!

 

Saskia Versluis

Was een mooie leerzame voorstelling!!

 

Jose Gademans

Het was erg mooi .heel veel erkenning .zeker een aanrader

 

Sabine de Haan

Dit bedoelde ik Gerard Swartjes. Echt de moeite waard. Heel ontroerend

 

Wies Rooze

Ze zijn dit jaar ook bij ons in de Laarhof in Lelystad geweest het was een fantastische avond de volgende ochtend waren we nog onder de indruk vooral van na de pauze hebben we heel veel begrip gekregen voor bepaalde bewoners echt aan te raden om dit een keer bij te wonen

 

Kor uit Oude Groeneveld

Ik heb hier gisteren 30-05-2017 van genoten en echt er komen situaties in voor die voor mij herkenbaar zijn.Daarom gaf ik jullie na de tijd ook een hand als compliment.

 

Jolien Rutten

Ik ben afgelopen dinsdag met een aantal collega’s naar jullie voorstelling geweest; wat was het geweldig! En heel herkenbaar! Super leuk!

 

Mechelina van Steenbergen

Ik ben gisterenavond bij het theaterstuk geweest, wat een geweldig stuk!! Complimenten!

 

Frans Lanting

Mijn collega en ik hebben gisteren een bijzondere avond gehad. Dank voor de beleving. We zijn erg onder de indruk van de inhoud en het format van Dag mama.

 

Marleen en Carlo Onderstal

We kijken terug op een prachtige middag, medewerkers en familie waren onder de indruk van jullie voorstelling en geven aan dat ze veel hebben geleerd en veel hebben meegekregen om over na te denken.

 

Sharon Holenbrink

Hier gisteren met collega’s geweest. Het was indrukwekkend, mooi, emotioneel en erg leerzaam. Vertelde aan mijn man hoe ik het had gehad en vertelde dat ze in het publiek ging met een aantal gedragingen, tijdens het vertellen moest ik gewoon huilen en die muziek erbij. Hij zei het grijpt je aan hé ik zei ja maar het was zo indrukwekkend. Ik ga echt proberen de tips toe te passen in mijn werk.

 

Erica Oppelaar

Wat was het geweldig !
Echt een aanrader voor al onze collega’s in Mariënstein !

 

Jolanda de Heus

Zeer indrukwekkend en herkenbaar! Vooral ook leerzaam! Ga er zeker aan werken om het in praktijk toe te passen. Jullie zijn TOPPERS!! nog bedankt voor de mooie voorstelling in Calypso theater in Wijk bij duurstede

 

Jose van Westreenen

Het is heel indrukwekkend maar ook veel handvaten gekregen voor mijn werk en voor mijn moeder die nu aan het dementeren is. Zeker een aanrader voor iedereen.

 

Elise van Leeuwen

Gisteren 26 september naar jullie indrukwekkende voorstelling geweest.
Als je met 3 mensen op het podium en 1 muzikant een zaal zo intens weet te raken dan hebben jullie je doel méér dan bereikt .
Diep respect voor hoe jullie dit gebracht hebben en alle aanwezigen met een berg aan handreikingen naar huis hebben laten gaan , vol van vertrouwen,goede moed emotie, liefde voor hun dierbaren met Alzheimer . Enorm veel dank voor dit prachtige initiatief ❤️ Liefs en nog veel succes
Elise uit IJsselstein ( voor haar zus met Alzheimer )

 

Eveline Verduijn

Genoten van de voorstelling 19 september j.l. in de Agnietenhof ! TOP ! Complimenten,hoe jullie samen dit tot een bijzonder indringend en realistische voorstelling hebben gemaakt, in alles geweldig vertolkt, zeker ook de muziek , met prachtige teksten !

 

Maria van Enschot

Indrukwekkend, verhelderend, teder, lachwekkend, …..zeer aan te raden

 

Truus Tromp

Echt de moeite waard
ontroerend en fantastisch gespeeld
Heb er veel van opgestoken

 

Henriette Krisman

Net naar de voorstelling geweest in Leeuwarden en echt echt de moeite waard voor allen. Zo herkenbaar. Nu verder lezen. Bedankt voor de leerzame avond. Misschien ook goed om het kabinet het te laten zien.

 

Nicole Dolders

Waauw. Wat een indrukwekkende avond. En wat hebben jullie het fantastisch neer gezet. Heb er veel van geleerd. Dankjewel

 

Heleen van Galen

afgelopen donderdag, heb ik samen met mijn collega van afdeling `beschermd wonen`, jullie uitvoering bij mogen wonen in Buren, een geweldig ontroerende avond, heel herkenbaar, wij waren er stil van, ga zó door…

 

Sandra Heemsbergen

Jullie bedankt voor de voorstelling ..heb het beleeft met een lach en een traan want het is zoo herkenbaar (helaas) met een moeder van 77 de al 7 jaar de diagnose alzheimer heeft, en nu haar eigen kinderen niet meer herkend.

 

Ben Cornelissen

Heb gisteren in Gooiland theater jullie voorstelling ” dag mama” mogen zien..heb er van genoten..veel leer momenten ervaren..soms heftig,soms vertederend,soms een lach..soms zelfs een traan..dank jullie voor een heerlijk middag

 

Inge Klaassen

Prachtige voorstelling, herkenbaar voor mij als zorgprofessional maar ook leerzaam en bruikbare tips. Heel integer gebracht. Gisteren in Hilversum

 

Anita Brouwers

Het was een prachtige voorstelling. Heel indrukwekkend !!

 

Jolanda van Ekelen

Het was geweldig en herkenbaar !!

 

Els de Hoop

Ik was er ook in Gooiland! Wat is het een een leerzame en inspirerende voorstelling.

 

Spikey de Zeeuw

Vanavond geweest naar jullie voorstelling. Wauw dit was geweldig!! Heel erg bedankt voor deze zeer leerzame en gezellige avond. Een avond met een lach en een traan??? onwijs bedankt

 

Rita Shalom

Echt zo goed, nog maar een week geleden, en ik heb de technieken, aangereikt in de workshop, al diverse keren gebruikt. Waar ik eerder met een mond vol tanden zou staan, en onbevredigend uit de situatie zou rennen, heb ik nu een vraag die de ander volledig recht doet. Zo simpel, zo gaaf!!!

 

Anke Versluis

Wat een bijzondere avond. Leerzaam de dementie prachtig neergezet, goed gespeeld. Dank.

 

Ankie de Bruin

Prachtige leerzame emotionele voorstelling

 

Erik Derkink

Wat ben ik blij dat ik deze voorstelling heb mogen meemaken. Zoooo indrukwekkend en zo mooi neergezet. Top dank jullie wel

 

Miranda Gringhuis

zo’n mooie voorstelling, waarin de liefde voor de ouder wordende mens naar oren komt!

 

Floor Kolthof

Ik mocht afgelopen dinsdag als huisarts bij jullie voorstelling zijn. Wat was het mooi… Inspirerend. Ik heb vandaag al zoveel collega’s maar ook patiënten aangeraden de voorstelling te bezoeken!

 

Lizzy Versteeg

Indrukwekkende en inspirerende avond. Geweldige voorbeelden uit de praktijk gehoord en heel herkenbaar. Met zn allen op de goeie weg. Dankjulliewel en geef jullie positieve visie door!! Blij dat ik er, samen met mijn eigen moeder, bij mocht zijn.

 

Johana Tahamata

Vriendin Christa van Utrecht en ik waren er ook bij. Wat een indrukwekkend en leerzame avond. We waren er stil van. En veel respect voor de acteurs. Dank jullie wel.

 

Monique van de Ven

k heb het voorrecht gehad om deze voorstelling/ workshop mee te mogen maken en het heeft me enorm geraakt! Ik hoop dat velen mogen gaan ervaren wat dementie met je als persoon doet en hoe mooi je nog kunt omgaan met iemand die aan dementie lijdt!

 

Coby Roozenboom

Heel indrukwekkend en voor mij als vrijwillister van dementerende heel leerzaam. Ik gun alle verzorgende om een voorstelling mee te mogen maken.

 

Sylvia Jan

Heel indrukwekkend en voor mij als vrijwilligster op een demente afdeling ook veel herkenbaar

 

Gerda de Bruin

Het was een geweldige avond! Ik heb al aan veel mensen aangeraden om de voorstelling te gaan bezoeken.

 

Ellen Kooiman

Zeer de moeite waard en de spijkers op z’n kop zoals het is verwoord!!

 

Marleen Kaat

Dankzij dit knappe theatergezin en mijn lieve collega/vriendin Els Den Hollander die mij mee vroeg , een leerzame middag gehad. Dankjulliewel!

 

Engelina Hamoen

bijzonder ontroerende manier om dementie te laten zien en voelen. Het kwam binnen. Heel veel succes met jullie werk en laten we hopen dat veel mensen jullie voorstelling bezoeken maar ook dat het in de toekomst niet meer nodig zal zijn. Diep respect voor jullie manier van benadering. Ik heb er veel van geleerd. Dank daarvoor.

 

Willy Poppelaars

Ik ben gisteren naar de theater voorstelling ” Dagmama ”
in Gilze geweest. Het was erg indrukwekkend, echt de moeite waard om naar toe te gaan. Ik heb er wel iets van opgestoken. Ik ga zeker nog op de website kijken voor extra info.

 

Margret Boot

Wat een prachtige en leerzame theatervoorstelling ! Ik heb er intens van genoten. Een aanrader voor iedereen die met dementie te maken heeft.

 

Janita Melse

Jullie voorstelling was ontroerend, zo blij dat ik geweest ben. Baanbrekend, hoop ik want in deze zorg valt heeel veeel te verbeteren! Hoe schrijnend dat ook klinkt.  Waar is mevrouw Schippers?

 

Ida Beukers

Gisteravond erg genoten, ik was erg onder de indruk goed gespeeld zo intens, en heel erg herkenbaar. De handvaten zeer leerzaam echt een aanrader om heen te gaan

 

Monique Derks

Dinsdag in Mill zo enorm onder de indruk weg gegaan; had ik deze informatie maar gehad toen ik nog als verpleegkundige werkte! Humor, herkenning, intens… geweldig!

 

Natasja Vennegoor

Wauw……met een lach en een traan genoten. Wat een machtig mooi beroep hebben wij. Hoe beleef je zorg en wat heb je nodig om zorg te bieden, passie, inlevingsvermogen en vooral veel plezier. Jullie laten ons zien hoe het ook anders kan. Zo intens, zo gemeend, zo herkenbaar, zo mooi. BEDANKT!

 

Gea Nijzink

Uit leven gegrepen. Zo herkenbaar. Mooie handvaten mee gekregen om mee aan t werk te gaan.

 

Tinka Vollenbroek

Was echt heel mooi gister avond zo herkenbaar en zoveel handvaten ?bedankt

 

Mirjam Lukassen, zorgprofessional

Gisteren naar jullie voorstelling geweest. Wat een indrukwekkende en inspirerende avond. Geweldig om zo gastvrij ontvangen te worden en je thuis te voelen. Ga zo door! Ik ga het zeker met mijn collega’s delen. Bedankt