Omgaan met dementie boek

boek omgaan met dementie

 

Boek omgaan met dementie van ouderenpsycholoog Sarah Blom

Ouderenpsycholoog Sarah Blom heeft een boek geschreven om u mee te nemen in de bijzondere wereld van dementie. 
Het boek staat vol belangrijke inzichten, handvatten en tips in de omgang met dementie. Het is de missie van ouderenpsycholoog Sarah Blom om mooie contactmomenten te creëren met uw naaste of cliënt met dementie. Want er is nog zoveel mogelijk. Dementie hoeft niet het einde te zijn. Niet eerder kwam u zo dichtbij de mens met dementie.  U kruipt in de huid van de mens met dementie en beleeft als nooit tevoren wat dementie met hem of haar doet. Ieder verhaal bevat een indrukwekkende analyse waardoor u direct kunt lezen hoe u de situatie ten goede kunt verbeteren.
Of er nu sprake is van beginnende dementie, agressie, seksueel ontremd gedrag of andere gedragsproblemen. Het boek van Sarah Blom is heel omvangrijk.  Het wordt veel gelezen door mensen die kampen met een dementerende moeder of professioneel zorgdragen voor mensen met dementie.

 

boek omgaan met dementie

 

Ouderenpsycholoog Sarah Blom neemt ons mee in de aangrijpende belevingswereld van haar cliënten met dementie: het echtpaar Vermeer dat worstelt met hun huwelijk, de seksuele driften van meneer Kniezeer, het kampverleden van mevrouw Hartenkamp dat haar nog iedere dag achtervolgt én meneer Pekaar en mevrouw Tip die hopeloos verliefd worden en dagelijks het bed met elkaar delen. Niet eerder kwamen we zo dichtbij de mensen voor wie we ons zo makkelijk afsluiten.
In Jij bent toch mijn dochter? geeft Blom inzichten en handvatten waarmee we meer voor elkaar kunnen betekenen, met óf zonder dementie.

 

 

In het boek komen dementerende ouderen naar voren met vasculaire dementie, lewy body dementie, de ziekte van Alzheimer en Frontaal kwab dementie. Het biedt antwoord op vragen als hoe om te gaan met dementie als verzorgende in de thuissituatie en hoe om te gaan met dementie als familie. Hoewel er veel cursussen over omgaan met dementie worden gegeven biedt dit boek over omgaan met dementie, evenals de theatershow DAG MAMA van ouderenpsycholoog Sarah Blom (dementie theater, dementietheater) ontzettend veel kennis en inzichten. Waarmee u zoveel meer kunt betekenen voor de mens met dementie.