Mantelzorg bij dementie

mantelzorg bij dementieOuderenpsychologen en theatermakers dr. David Blom en drs. Sarah Blom hebben Dementietheater DAG MAMA ontwikkeld om mantelzorgers bij te staan in hun proces. Zorgen voor iemand met dementie is een ongrijpbaar proces; het is lastig te ervaren, echt te doorvoelen en te begrijpen wat de mens met dementie doormaakt. Muziektheatershow DAG MAMA laat u dit op indrukwekkende wijze ervaren, waarna u de belangrijkste en mooiste inzichten, handvatten en gesprekstechnieken ontvangt om hierbij volledig aan te sluiten. Door middel van levensechte scenes en prachtige muziek kruipt u in de huid van de mens met dementie en ervaart u op ongekende wijze wat dementie met de mens met dementie doet.  Zodat u in uw mantelzorg met dementie nog mooie contactmomenten kunt creëren. En contact niet vroegtijdig verloren gaat. Dit is doodzonde. En onnodig. Het is de missie van DAG MAMA, in de mantelzorg bij dementie veel mooie momenten creëren.

 

“Voor het eerst sinds lange tijd kon ik weer contact met mijn moeder hebben.” – Susan Ashworth

 

Advies gebaseerd op praktijkervaring, wetenschappelijk onderzoek en vele boeken

Dementietheater is gebaseerd op 12 jaar praktijkervaring, jarenlang wetenschappelijk onderzoek en meer dan 96 boeken. Zodat u in 3 uur leert omgaan met uw naaste met dementie, op een manier die binnenkomt en beklijft. Dementietheater DAG MAMA is door 300.000 mensen bezocht. Al 4 jaar helpt ze mantelzorgers in hun mantelzorg bij dementie. Zodat contact niet vroegtijdig verloren gaat. Dr. David Blom en drs. Sarah Blom hebben jarenlang voor hun inwonende grootmoeder met dementie gezorgd. Zo maakten ze van heel dichtbij de worstelingen van de mantelzorger mee. Maar ook die van de zorgverlener. Een goede relatie tussen beiden is niet vanzelfsprekend maar wel cruciaal. Het is belangrijk dat de mantelzorger en zorgverlener elkaar in het proces vinden. Zodat ze elkaar kunnen ondersteunen.

Vandaar dat dementietheater DAG MAMA de worsteling van beide partijen indringend toont op het podium. Ze reikt inzichten en technieken aan om niet alleen het contact met de mens met dementie te verbeteren, maar óók de onderlinge relatie van de mantelzorger en zorgverlener. Zelfs verbetert ze het contact tussen familieleden onderling, want helaas raken broers en zussen elkaar in het proces meer dan eens kwijt. Onnodig in veel gevallen.

 

mantelzorg bij dementie

 

Dementie theatershow DAG MAMA

Dementietheater ondersteunt u in uw mantelzorg bij dementie. In 3 uur krijgt u de mooiste en belangrijkste technieken en inzichten aangereikt om volledig aan te sluiten bij de belevingswereld van de mens met dementie. Op een manier die je niet meer loslaat in de mantelzorg bij dementie. Dementie hoeft niet het einde te zijn. U kunt mooie contactmomenten creëren in uw mantelzorg bij dementie. Verkrijg inzichten, handvatten en adviezen over het omgaan met dementie tijdens de theatershow DAG MAMA.