dementie in theater – dag mama op locatie

BOEKEN

DAG MAMA duurt (inclusief pauze) 3 uur en is breed toepasbaar: als symposium, congres, teambuildingsprogramma of familieavond.

 

Ze raakt, schoolt en inspireert iedereen: naasten, zorgverleners, medewerkers, managers, bestuurders, buurt-, dorps- en stadsgenoten en meer.

 

Ze is geaccrediteerd door kwaliteitsregister V&V en register zorgprofessionals en landelijke vereniging POH GGZ

SARAH IN OP1: DE GEVOLGEN VAN DE BEZOEKERSSTOP

DAG MAMA OP LOCATIE

‘Dementie in Theater-Dag Mama’ is een nieuw en geaccrediteerd trainingsprogramma in Nederland en België. Zorgprofessionals en naasten ervaren op indrukwekkende wijze wat dementie met álle betrokkenen doet en hoe zij hiermee kunnen omgaan. Zodat zij samen het béste kunnen geven. Aan de mens met dementie én aan elkaar. Er is nog zoveel mogelijk. ‘Dag Mama’ laat je niet meer los.

♥ DAG MAMA heeft inmiddels meer dan 300.000 professionals en mantelzorgers mogen raken, scholen en inspireren. Klik hier voor hun reacties.

♥ Klik hier om de digitale brochure te openen (pdf) – Sámen het béste géven

DE VOORSTELLING

‘Dag Mama’ gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan.

 

Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Een didactische vondst.. fantastisch en meesterlijk .. Dank hiervoor.

Lees hier de volledige recensie van prof. dr. Marian Verkerk, hoogleraar zorgethiek

♥ Beluister hieronder DAG MAMA, de titelsong van de voorstelling

omgaan met dementie als familie

Opzienbarende lezing met workshop

Door middel van de prachtige muziek en levensechte scenes kruipt de toeschouwer in de huid van de mens met dementie. Men beleeft én begrijpt als nooit tevoren wat de ziekte met hem (of haar) doet. Niet eerder kwam het zo dichtbij. Met tranen in de ogen en een glimlach op het gezicht wordt de mens met dementie in het hart gesloten.

 

Na deze indrukwekkende eye-opener volgt een opzienbarende theaterlezing met interactieve workshop waarin de belangrijkste inzichten, handvatten en omgangsvormen worden aangereikt om aan te kunnen sluiten bij de belevingswereld en het beschadigde brein van de mens met dementie. Telkens is er de belangrijke terugkoppeling naar het theaterstuk.

Dag Mama is geaccrediteerd door Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals en Landelijke Vereniging POH-GGZ

Dementie heeft niet enkel een enorme impact op de client, maar ook op de naaste, de zorgprofessional en hun onderlinge relatie. Daarom vertolkt ‘Dag Mama’ álle partijen. Ieders worsteling wordt zichtbaar, begrijpelijk en hanteerbaar. Duidelijk wordt dat naaste en zorgprofessional van onschatbare waarde zijn voor de mens met dementie, én elkaar. Het is dan ook bijzonder dat zij de mogelijkheid hebben het programma samen bij te wonen.

Makers met een missie

‘Dag Mama’ werd bedacht en geschreven door (gepromoveerd) ouderenpsychologen en theatermakers dr. David en drs. Sarah Blom. Ze combineren de meest waardevolle inzichten uit wetenschap en praktijk (en ca. 95 boeken) met de kracht van een zielrakende voorstelling. Dit maakt ‘Dag Mama’ tot een unieke leervorm die binnenkomt, beklijft en de mindset werkelijk verandert. ‘Dag Mama’ laat je niet meer los.

♥ Lees hier over de bestseller bij DAG MAMA: Jij bent toch mijn dochter

Briljant qua inhoud sfeer energie en verbinding met t publiek. Bedankt!!

Saskia Zwart van Opijnen, directeur/bestuurder Noorderbreedte

Het beste wat ik tot nu toe heb gezien op dit gebied. Zoiets is er niet.

Peter Verkuijlen, manager Brabantzorg

BOEKEN

DAG MAMA duurt (inclusief pauze) 3 uur en is breed toepasbaar: als symposium, congres, teambuildingsprogramma of familieavond.

 

Ze raakt, schoolt en inspireert iedereen: naasten, zorgverleners, medewerkers, managers, bestuurders, buurt-, dorps- en stadsgenoten en meer.

 

Ze is geaccrediteerd door kwaliteitsregister V&V en register zorgprofessionals en landelijke vereniging POH GGZ

PUBLIEKSREACTIES

Vlogs op locatie

Boek ons op uw locatie

Geïnteresseerd om ons te laten spelen op uw locatie? Vul het contactformulier in en we zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Vragen

Heeft u vragen over onze show Dag Mama? Of wellicht vragen gericht aan ons team? Vul het contactformulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk.

Reacties

Opmerkingen of reacties op onze voorstelling? Heeft u Dag Mama gezien en wilt u daar iets over kwijt? Vul het contactformulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.