OwZ biedt deskundigheidsbevordering aan professionals en naasten. Haar muziektheaterprogramma’s zijn indrukwekkend, leerzaam en raken het hart én hoofd van haar publiek. De belangrijkste en mooiste inzichten uit wetenschap en praktijk worden gekoppeld aan de grote kracht van muziek en theater. Hiermee creëert OwZ belevingen die je gewoonweg niet meer loslaten en waaruit je kunt blijven putten. Een leven lang.

De indrukwekkende leer- en werkvormen verbeteren de omgang met de mens met dementie en de onderlinge relaties tussen mensen.

De programma’s zijn gestoeld op intensief wetenschappelijk onderzoek, duizenden diepte- interviews met zorgprofessionals, naasten, managers en cliënten, een jarenlange praktijkervaring in de psychogeriatrie, somatiek en psychiatrie én hoogwaardige theatrale vormen.   

Het hechte team van OwZ

OwZ bestaat uit een hecht team van wetenschappers, psychologen, theatermakers en ervaringsdeskundigen.

_MGL5673

dr. David Blom

David is doctor in de psychologie en acteur. Hij studeerde klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht en studeerde cum laude af. Hij was werkzaam in traumakliniek het Sinai Centrum te Amersfoort en deed tussen 2009 en 2014 onderzoek naar gedachten, ervaringen en gevoelens van mensen die te maken krijgen met een chronische ziekte. Hij verdedigde zijn proefschrift ‘for bitter or worse’ aan de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht en werd in mei 2014 gepromoveerd tot doctor.

drs Sarah Blom

Sarah is ouderenpsycholoog en acteur. Ze begon haar loopbaancarrière in de ambulante sector ouderen (RIAGG Vlaardingen) en psychiatrie (PRO PERSONA, Wolfheze). Hier behandelde ze mensen met uiteenlopende problematiek als stemmingsstoornissen, cognitieve problematiek, persoonlijkheidsproblematiek, somatoforme stoornissen etc.  Ze maakte de overstap naar de somatiek en psychogeriatrie. Tegenwoordig werkt ze  ook bij CCE, het expertisecentrum voor mensen met ernstige gedragsproblemen en emotionele stoornissen. Haar aanpak is concreet, creatief en doortastend. Haar humor en ‘menselijkheid’ maakt dat groei en verandering optimaal tot stand komt.

Lydia van den Heuvel

Lydia is artistiek directeur en acteur van OwZ. Met haar gevoelige en subtiele spel geeft ze haar publiek een indringende inkijk in de belevingswereld van de mens met dementie.

Misha Blom

drs. Misha Blom

Misha is sing- en songwriter. Hij componeert de ontroerende en indringende muziek van ‘Dag Mama’ en schrijft de rake songteksten. Teksten die de binnenwereld van de verschillende partijen in de zorg vertolkt.

OwZ heeft inmiddels in meer dan 150 organisaties gespeeld. Ze toert met haar programma’s door heel Nederland en weet inmiddels ook België te inspireren. Ze is regelmatig te zien in kranten, magazines en op tv

 

Wilt u ons volgen?

Delen is waardevol