DEMENTIE IN THEATER – DAG MAMA (UITVERKOCHT)

11 oktober 2017 19-22 uur
Kunsthof de Heuf

‘Dag Mama’ is een nieuwe muziektheater voorstelling (met lezing en workshop) in Nederland en België. Ervaar wat dementie met uw naaste of cliënt doet en begrijp hoe u hiermee kunt omgaan. Zodat u het béste kunt geven, aan de mens met dementie én aan elkaar. Er is nog zoveel mogelijk.

dementie

Foto dagblad ‘Trouw’

De voorstelling

‘Dag mama’ gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan.

Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Leren door beleven

Door middel van de prachtige muziek en levensechte scenes kruipt u in de huid van de mens met dementie. U beleeft én begrijpt op ongekende wijze wat de ziekte met hem of haar doet. Niet eerder was u zo dichtbij. Met onze selectie van inzichten en handvatten uit psychologie en hersenkunde kunt u vervolgens het béste geven. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

Wanneer je gedragingen begrijpt, stress kunt verminderen en (optimaal) contact kunt maken, is er nog zoveel mogelijk.

Omgaan met dementie is ook omgaan met jezelf. Daarom vergroot ‘Dag Mama’ niet enkel uw begrip voor de mens met dementie, maar ook voor uw eigen reacties in de omgang. Hoe beter je hiermee kunt omgaan,  hoe meer je kunt betekenen, voor de mens met dementie én voor elkaar.

– Dag Mama is geaccrediteerd door accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals

Reserveren – ervaar het ook

De voorstelling vindt plaats van 19 tot 22 uur in theater ‘Kunsthof de Heuf’ in Buren (centraal gelegen – nabij de A2/A15 – met hotel). Het toegangskaartje kost 35 euro inclusief koffie, thee,  wat lekkers en een drankje. Klik hier om eenvoudig te reserveren.

– Klik op de speelknop rechtsboven voor het muzikale thema ‘Herinnering’
– Klik hier om titelsong ‘Dag Mama’ te beluisteren

Wondermooi!
– Happinez

Voor het eerst in lange tijd kon ik weer echt contact met mijn moeder maken
– mevrouw Ashworth, dochter

Diverse symposia bezocht en workshops gevolgd. Niet eerder zo tot in m’n ziel geraakt. Dit had ik veel eerder willen weten!!
– Ida Samplonius, zorgprofessional

Zeer indrukwekkend. Met vooral de lezing een indruk die tot iedere vezel in mijn lijf binnenkwam
– Anita Werner, zorgprofessional

Een cadeau om samen met mijn mama nog een mooie tijd tegemoet te gaan
– Grace Cemille, dochter

Zeer herkenbaar, indrukwekkend en leerzaam
– Noud van Roermund, zoon

Must voor naasten en instanties
– Recensie Gelderlander

Meesterlijk
– Adelheid Roosen

Klik  hier voor alle reacties (o.a. van Alzheimer Nederland, Psychologische expertise voor de ouderenzorg en Innovatiekring Dementie).

Over de makers

‘Dag Mama’ werd bedacht en geschreven door ouderenpsychologen dr. David en drs. Sarah Blom. Ze combineren de meest waardevolle inzichten uit wetenschap en praktijk met de kracht van een mooie en indrukwekkende voorstelling (met lezing en workshop). Dit maakt ‘Dag Mama’ tot een unieke leervorm die binnenkomt, beklijft en de ‘mindset’ echt verandert. Ze werkten samen met componist drs. Misha Blom en kunstenaar/actrice Lydia van den Heuvel. Sarah schrijft tevens een populaire blog waarin ze naaste en professional meeneemt in de wereld van de mens met dementie en de vele mogelijkheden toont. Klik hier voor het volledige aanbod van OwZ voor naasten en professionals.

Wilt u ons volgen?

0 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *